Dator > hur reparera moderkortet på en bärbar dator

 • hur reparera moderkortet på en bärbar dator


 • Din Dell laptop moderkort är den centrala kretskort där de flesta av dina hårdvaruenheter är anslutna till datorn. Om din moderkort regelbundet inte erkänna viktigt maskinvaruenheter såsom hårddisken, eller grafikkort-kan du ha drabbats allvarligt moderkort fel. Det kan betyda att ditt moderkort är stekt, eller du kan behöva blixt ditt Dells system BIOS (Basic Input /Output System). Om den blinkar BIOS inte fungerar kanske du måste att helt ta bort och ersätta din Dell laptop moderkort.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  Flasha BIOS


  1.
  Se användarmanual för din Dell laptop att avgöra din moderkortets exakta märke och modell . Sedan navigera till ditt moderkorts tillverkarens hemsida med önskat webbläsare. Navigera till tillverkarens support sida, och sedan leta upp den sida länken för BIOS-uppdateringar, dubbelklicka på den och sedan ladda ner den senaste BIOS-uppdateringen för ditt moderkort.
  2.
  Leta upp ZIP mappen med BIOS-uppdateringar, högerklicka på mappen och klicka på "Packa upp här". Sätt sedan i en diskett i din diskettstation. Kopiera den extraherade BIOS-uppdateringen mapp till disketten. Disketten är vanligtvis tilldelas enheten A. Om din dator inte har en diskettenhet måste du ladda ner en ISO skapande verktyg. Flera ISO skapande program finns på nätet (se Resurser).
  3.
  Öppna ISO programvara för att skapa, och sedan sätta in en tom CD-R i CD-enheten. Klicka på "Arkiv" och välj sedan "Ny CD Image. " Navigera till och markera den BIOS-uppdatering filen och klicka på "Spara"-knappen. Bränna den ISO bild till din tomma CD med datorns CD-brännarprogram.
  4.
  Lämna diskett eller brända cd i sina respektive enheter och starta sedan om datorn. Vänta på boot-menyn ska visas och använd sedan piltangenterna för att navigera till "starta från hårddisken" alternativet. Tryck på "Enter" för att fortsätta, och följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra flashat BIOS förfarandet.
  5.
  Starta om datorn.

  Byta moderkort.


  1.
  Köp ett nytt moderkort från önskat moderkortstillverkaren. Stäng av datorn, koppla loss alla kablar från den bärbara datorn och stäng LCD-skärmen tills den låser stängd. Placera den bärbara datorn nedåt, och ta sedan bort batteriet från sitt fack och ställ den åt sidan.
  2.
  Placera den bärbara datorn med framsidan upp, och sedan öppnar LCD-skärmen så långt det går. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet locket, som är en platt stopp av plast som sitter mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Ta bort över och ställ den åt sidan. Ta bort Phillips-skruvarna säkra tangentbordet på plats. Lyft upp på tangentbordet och placera den med framsidan ner över handledsstödet. Koppla bort tangentbordet bandkabel från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.
  3.
  Koppla ur videokabeln från moderkortet, och sedan med ena handen, håll LCD-skärmen på plats, och sedan ta bort Phillips-huvudet skruvar från varje gångjärn under LCD-skärmen med den andra handen. Ta försiktigt bort LCD-skärmen från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Sätt laptop nedåt, och sedan ta bort enstaka Phillips, skruv säkra CD /DVD /optisk enhet på plats och skjut sedan den optiska enheten ur facket och lägg den åt sidan.
  4.
  Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna som hårddisk, RAM och trådlösa kortet täcker på plats. Ta bort skal och ställ dem åt sidan. Lyft hårddisken ur facket och ställ den åt sidan. Lossa behålla flikarna på vardera sidan av varje RAM-modul. Tilt varje RAM-modul på en 45-graders vinkel, och sedan ta bort varje modul från sitt eget fack. Skjut på att behålla flikarna på varje sida av det trådlösa kortet och sedan luta kort i 45-graders vinkel. Koppla de två antennkablarna från kortet och sedan ta bort den från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Ta bort alla synliga Phillips-skruvarna från botten höljet, och sedan placera den bärbara datorn höljet uppåt.
  5.
  Bort det synliga Phillips-skruvar säkra upp höljet till basen av den bärbara datorn, och sedan koppla touch-pad kabel från moderkortet. Ta bort den övre höljet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Ta bort de återstående skruvarna som moderkortet församling till botten hölje av den bärbara datorn och lyft sedan moderkortet montering av botten höljet och lägg den försiktigt åt sidan. Upprepa denna procedur i omvänd för att installera den nya moderkortet.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man rengör TFT LCD glasytor

Relaterade artiklar


 • flash-minne vs hårddisk
 • batteri för bärbar dator installationsanvisningar
 • hur man öppnar en Dell Dimension 2350 fall
 • hur man ändrar en Acer 3680 laptop LCD-skärm
 • av specifikationer för en IBM ThinkPad R40
 • hur man kan kontrollera en USB för ett virus
 • hur man fixar en bildskärm
 • Hur ska en laptop förvaras?
 • deskjet vs LaserJet-skrivare
 • hur man spelar xbox på en datorskärm