Dator > hur man reparera en inverter gateway bildskärm

 • hur man reparera en inverter gateway bildskärm


 • En skadad Gateway övervaka Omriktaren kan orsaka bakgrundsbelysning misslyckande och andra frågor display. En lös inverter Kabeln kan också oskadliggöra bildskärmens bakgrundsbelysning. Tyvärr kan du inte omriktaren styrelsen eller inverter kabel utan att öppna upp din skärm, men det här kan göras oavsett din kunskapsnivå. Även om du aldrig har försökt dator reparationer innan, kan du reparera din Gateway övervaka inverter med något annat än en Phillips skruvmejsel och en gitarr plocka eller liknande tunt, platt föremål för att ta bort skärmen skruvar "plasttätningar.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Plektrum eller liknande spetsigt föremål.


  1.
  Stäng av monitorn. Koppla bort monitorn från strömkällan.
  2.
  Avlägsna plasttätningar som täcker skruvarna runt skärmens bezel. Ramen är i plast eller aluminium omkrets som omger den faktiska skärmen på din Gateway. Plasten sälar kommer att springa runt bezel, och kan oftast enkelt dök upp med nageln. Använda ett spetsigt föremål komma under sälar och pop dem uppåt kommer även att arbeta, till exempel en gitarr plocka eller kanten av en platt skruvmejsel.
  3.
  Ta bort alla skruvar runt bezel för Gateway bildskärmen. Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort dessa skruvar. Lägg dem i en plastpåse för förvaring, eftersom du behöver dem för monteringen.
  4.
  Ta bort bezel helt och hållet. Börja vid ena kanten och dra försiktigt uppåt. När du arbetar längs bezel, kommer du att märka att det är små, lås plast som fortsätter att hålla på ramen på plats. Dessa lås är mellan ramen och resten av skärmen. Du kanske vill använda plektrum till stöd i att ta bort infattningen genom att sätta den mellan ramen och baksidan av skärmen och arbetar med den till försiktigt lossa spärrarna. Använd inte ett metallföremål för att kila fast mellan ramen och spärrarna, annars spärrarna kan skadas.
  5.
  Leta omriktaren kabeln. Denna kabel kan hittas under där botten bezel som används för att bo, längst ner i mitten på displayen. Det är en vit tunn kabel-tunnare än kabeln på din Gateway strömadapter, till exempel. Omriktaren kabeln ansluts till omriktaren styrelsen direkt och styr bakgrundsbelysningen för Gateway bildskärmen. Anslut denna kabel, om det har lossnat för att reparera bakgrundsbelysningen.
  6.
  Leta den andra kabeln på omriktaren ombord. Denna kabel ligger avsides, långt från omriktaren kabeln. Den ansluts till omriktaren ombord och sedan går till moderkortet i datorn. Se den här kabeln också är inkopplad
  7.
  Byt omriktaren styrelsen helt om det verkar skadad. Koppla bort båda kablarna på omformaren ombord för att frigöra den. Dra omriktaren styrelsen upp och ut försiktigt, med början på en kant.
  8.
  In den nya omriktaren styrelse. Anslut omriktaren kabel och kabeln som går till moderkortet. Kontrollera att kontakterna för dessa kablar är "låst" i horisontellt läge när kablarna ska införas.
  9.
  Sätt bezel på plats igen. Sätt tillbaka skruvarna och plasten sälar.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:bläck Refill problem

Relaterade artiklar


 • hur man återställer ett meddelande skrivare underhåll för laserjet 4050tn
 • överväganden innan du köper en dator
 • Hur gör jag för PC Watch anteckningsbok på TV?
 • hur du skickar ett fax med hjälp av en kombinerad skrivare-fax
 • hur du tar bort en laptop hardrive
 • hur man hittar dubbletter av filer i OS X
 • Skillnaden & likheter mellan mobiltelefoner och datorer
 • hur man installerar en Intel-processor
 • trådlösa LAN-
 • hur man gör en systemåterställning på en Toshiba laptop