Dator > hur man programmerar för inbyggda system

 • hur man programmerar för inbyggda system


 • Programmering ett inbyggt system innebär att lära sig om hårdvara och programvara av mikrokontroller (eller mikroprocessor eller digital signal processor) i det inbyggda systemet kommer du att programmering. Du kommer också vill veta vilka typer av signaler eller data är under behandling av mikrokontroller. Designa för test och felsökning är viktig. Så, förutom att lära sig om inbyggda system egenskaper och funktioner, måste du tänka på hur du kan testa dina program och kontrollera att den fungerar korrekt.

  Du behöver:
  Compiler /mjukvaruutveckling miljö
  . Development Board.
  Mikrokontroller /mikroprocessor dokumentation.
  I kretsen emulator (tillval).


  1.
  Lär känna de funktioner och driftsmässiga egenskaper mikrokontroller. Tillverkarens datablad för varje mikrokontroller innehåller information om egenskaper och funktioner. Ger till exempel Atmel datablad för AVR familj av mikrokontroller.
  2.
  Utveckla en testplan. Eftersom inbyggda system verksamhet inte kan vara så utåt framträdande eftersom verksamheten i en stationär dator bör du planera hur du ska testa varje avsnitt eller funktion i programmet. En in-circuit emulator är en anordning som emulerar en mikrokontroller och tillåter dig att köra och testa programvara inom den krets av det inbyggda systemet.
  3.
  Lär dig hur mikrokontroller utför initieringen. Mikrokontroller kan initiera några register och inställningar automatiskt, men kan lämna andra att initieras av programvara.
  4.
  Ställ in ingångar och utgångar, eller I /O-portar. Avgöra vilka typer av in-och utgångar behövs för din inbyggda system och som I /O-port, eller stift, av mikrokontroller kommer att anslutas till varje ingång och utgång. Typiskt, I /O-portar kräver programvarukonfiguration innan drift. Om du inte har ett in-circuit emulator, överväga att ge en av I /O-portar för användning som felsökning port så att du kan kommunicera felsökningsinformation sig till en annan enhet, t. ex. en display.
  5.
  förstå hur din mikrokontroller utför ett program. Till exempel måste du veta om någon speciell minnesplatser används för att starta utförande. I princip måste du förstå var ditt program laddas in i minnet och hur mikrokontroller kommer att börja köra den.
  6.
  Konfigurera avbryter. Avbryter används för att signalera en mikrokontroller att en händelse har inträffat som behöver åtgärdas. Mikrokontroller, som svar på ett avbrott, kan spara det aktuella läget i sina register och minne, den så kallade sammanhang, och sedan växla arbetsuppgifter att hantera avbrott. Avbryter kan utlösas av olika händelser och är normalt förknippas med en viss programvara rutin, en så kallad avbrottshanterare, som utför de funktioner som behövs för att hantera avbrott.
  7.
  Konfigurera kommunikationsportar. Om ditt inbyggda system kommer att utföra kommunikation, då behöver du konfigurera din kommunikationsportar och även skriva mjukvara som kommer att utföra kommunikation.
  8.
  Felsöka inbyggda system. När du har skrivit ett avsnitt av ditt program, du vill att felsöka den. Debugging ingår att identifiera eventuella problem med driften av mjukvara eller hårdvara och fastställande dessa problem. Avlusning är ofta lättare när man kod, testa och felsöka en liten del av programvara och sedan gå vidare till en annan del av programvaran, utan att göra några ändringar i de testade portioner. Om du gör ändringar i den testade portioner och därefter åter göra tester och felsökning.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Hur man laddar ner programvara för en Sony Trinitron multiscan E400 övervaka

Relaterade artiklar


 • hur man justerar ljusstyrkan på Dell 24 "LCD monitor
 • hur man rengör HP Designjet 500 plotter huvuden
 • tech tips för den grundläggande datoranvändare
 • hur man formaterar om en extern hårddisk i Ubuntu
 • Hur ändrar du RAM-minnet på en IBM T42 bärbar dator?
 • hur man installerar en trådlös enhet
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur man rengör en hårddisk på en gammal dator
 • hur man installerar en bror trådlös skrivare
 • hur du lägger till 2 dvd: er till 1 skiva