Dator > hur man installerar RAM på en PowerBook G4

 • hur man installerar RAM på en PowerBook G4


 • Apple PowerBook G4 är en känd modell i historien om Macintosh-datorer. I synnerhet förblir 12-tums modellen populär som Apple aldrig har ersatt den med en motsvarande Intel-processor-baserade bärbara. Däremot kan den lilla mängden RAM gör PowerBook G4 eftersläpning i vissa tillämpningar, och om man bara har 256 megabyte installerat kan du inte uppgradera till Mac OS 10. 5 Leopard. Tack och lov, till skillnad från många av de andra komponenterna i PowerBook G4 är RAM ett servas del. Uppgradera RAM i din PowerBook G4 Aluminium (12 -, 15-eller 17-tums) för att öka prestanda och uppfyller systemkraven för Mac OS 10. 5. Leopard

  Du behöver:
  Stor platt skruvmejsel eller ett mynt
  . Stjärnskruvmejsel.
  1 till 2 PC-2700 (DDR-333) notebook DDR-SDRAM-moduler (gräns 1 gigabyte vardera).


  1.
  Stäng Mac OS X ner helt. Om du inte är säker på att PowerBook G4 är avstängd, kontrollera indikatorn på gångjärnet avtryckaren. Om det blinkar vit, den PowerBook G4 sover. Slå på datorn igen, och sedan stänga av den. Koppla ur alla kablar och placera PowerBook G4 nedåt på en arbetsyta.
  2.
  Använd en platt skruvmejsel eller mynt för att vrida batterilåset ett kvarts varv åt höger, och ta bort batteriet från facket på undersidan av PowerBook G4. Om du har en 17-tums PowerBook, placera två fingrar i fördjupningarna på vardera sidan av batteriet och dra isär flikarna för att lyfta batteriet ur facket.
  3.
  Skruva alla fyra skruvarna förankra det lilla rektangulära metall locket på undersidan av PowerBook G4. Om du har en 17-tums PowerBook, ta bort de tre skruvarna och lyft sedan och dra täckplåten mot datorns framsida.
  4.
  Dra metallen klappar på sidorna av den installerade minnesmodulen isär tills modulen dyker upp. Ta bort den och sätta den åt sidan. Om du har en 15-och 17-tums PowerBook, kan du se en andra modulen direkt under eller bredvid den första. Ta bort den med hjälp av samma metod.
  5.
  Line skåran på undersidan av den nya minnesmodulen med åsen inne uppgraderingen banken. Installera modulen i vinkel, med metall sidan något lägre än ovansidan. Tryck metallkontakterna i uppgraderingen bank helt och tryck sedan toppen av modulen nedåt tills den hakar på plats. Om du har en 15-eller 17-tums PowerBook, upprepa detta med den andra modulen
  6
  tillbaka metallen RAM-luckan till sitt ursprungliga läge och skruva fast
  . . .
  7.
  Placera batteriet tillbaka till sitt fack och vrid batterilåset ett kvarts varv åt vänster för att låsa den på plats.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur fylla på Canon PG-40

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa utskrift eller nedladdning en MPEG-fil
 • hur en användning koreansk tangentbord
 • hur du ansluter till en laptop med bluetooth
 • hur man lägger in videor på ditt SD-kort
 • Lägga till en andra hårddisk i XP
 • HP PSC 1200 skriver inte ut svart
 • bläck Refill problem
 • hur man bygger en ny dator med Vista
 • historia random access memory
 • hur du ställer in och ändra lösenord på IPAD