Dator > hur man gör en säkerhetskopia av en cd

 • hur man gör en säkerhetskopia av en cd


 • En CD, liksom eventuella skivor, kan brytas eller repig. Du kan göra en kopia av lagligt ägda CD för att skydda den ursprungliga från skada genom att använda en skiva kloning program. Det finns ett antal skiva kloning program som finns för både PC och Mac-datorer, varav de flesta är gratis och fungerar på ett liknande sätt. Göra en säkerhetskopia av en CD kommer att kräva en CD-eller DVD-enhet som kan bränna data på en tom inspelningsbar CD köps på en dator eller elektronikaffär. Varken dator eller CD-eller DVD-enheten kommer att skadas på något sätt med hjälp av skivan kloning programmet.

  Du behöver:
  tom inspelningsbar CD
  . CD /DVD-enhet


  1
  Ladda en skiva kloning program till skrivbordet på datorn -. . Till exempel den fria Bränn program för Mac eller ImgBurn gratis program för PC (se länk i Resources). Dubbelklicka på filen efter den har hämtat. Följ kommandot instruktionerna för att installera programmet på datorns hårddisk. Starta om datorn när installationen är klar.
  2.
  Mata ut skivsläden av CD-eller DVD-enheten. Placera CD på skivtallriken. Stäng skivfacket.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för kloning programmet att starta den. Välj CD eller DVD-enheten från "enheter" i rullgardinsmenyn på skivan kloning programmets huvudfönster.
  4.
  Välj "Full skiva" från "Mode" drop-down meny på skivan kloning programmets huvudfönster
  5.
  Klicka på knappen "Alternativ" längst upp på kloning programmets huvudfönster. Klicka på fliken "Ljud" längst upp i fönstret som visas.
  6.
  Välj "10X" från "Speed" i rullgardinsmenyn under fliken "Ljud". Klicka på "Apply"-knappen till vänster i fönstret. Klicka på "OK" längst till höger i fönstret.
  7.
  Välj "Data" från "Format" i rullgardinsmenyn om kloning programmets huvudfönster.

  8.
  Klicka på "Start" eller "Clone" eller "Kopiera"-knappen om kloning programmets huvudfönster. Vänta som en förloppsindikator på skivan kloning programmets huvudskärmen visar hur kopieringen av CD-skivan.
  9.
  Mata ut skivsläden om "Mata ut skivan" bekräftelse fönster pop- upp på skärmen. Ta bort CD. Sätt den tomma inspelningsbara CD på facket. Stäng skivfacket. Klicka på "OK" eller "Fortsätt"-knappen på pop-up fönster för bekräftelse att få den att försvinna.
  10.
  Vänta när skivan kloning programmet bränner en kopia av CD på svart inspelningsbara CD. Klicka på "OK" eller "Avsluta"-knappen på den bekräftelse fönstret som dyker upp på skärmen för att få den att försvinna.
  11.
  Avsluta kloning programmet. Mata facket. Ta bort säkerhetskopia på CD från facket. Stäng skivfacket.

  tips och varningar


 • blåsa alltid motsatt sida av etiketten på den tomma inspelningsbara med tryckluft innan du sätter den på skivtallriken av CD-eller DVD-enheten.
 • Använd inte den billigaste tom inspelningsbar CD kan du köpa -. det sämre material av en billig tom inspelningsbar CD kan sluta fungera efter några månader har gått

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du kopierar ett program från en hårddisk till en cd

Relaterade artiklar


 • fördelarna med att använda ett tangentbord
 • hur du ansluter min PC DVD till min TV
 • hur du tar bort tangentbordet i en Dell Inspiron 600m
 • vad är din POP3-server?
 • hur man fyller en kanon pgbk
 • hur du lägger till minne till en eee 901
 • Inaktivera en Eee PC pekplatta
 • hur man kan öka RAM på en Vista-dator
 • specifikationerna för en Hewlett Packard Compaq 6510b laptop
 • hur man justerar ljusstyrkan på Dell 24 "LCD monitor