Dator > hur man formaterar om en Sony Vaio stationär PC / TV

 • hur man formaterar om en Sony Vaio stationär PC / TV


 • När formatera din Sony Vaio Desktop PC /TV, måste du ha en CD, Zip-disk eller minne till hands för att säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du fortsätter. Inga andra särskilda posterna behövs för att slutföra processen, men du måste ha din Windows installations-CD till hands. Tidigare erfarenhet av hårddiskar eller datorn formatering är inte krävs för att framgångsrikt navigera igenom denna process i ditt eget hem, så du kan ha din Sony Vaio Desktop PC /TV omformateras i snabb ordning.

  Du behöver:
  Zip disk, CD eller flash-enhet
  . Windows installations-CD.


  1.
  Säkerhetskopiera alla filer på din Sony VAIO stationär PC /TV som du inte vill förlora göra omformatering processen. Du kan använda en CD, Zip-disk, minne eller liknande enhet för säkerhetskopiering.
  2.
  Sätt din Windows-CD till Sony Vaio Desktop PC /TV, starta om det.

  3.
  Låt "Välkommen till installationsprogrammet" dialogrutan visas, klicka sedan på "Enter".
  4.
  Tryck på "F8" för att acceptera Windows licensavtalet.
  5.
  Välj var du vill lägga hårddiskpartitionen för omformatering processen. Sony Vaio stationär PC /TV: n visas alla aktuella partitioner och tillgängliga icke-partitioner. Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja en icke-partition och tryck "Enter".
  6.
  Skriv in hur stor du vill att partitionen vara i megabyte (MB), eller bara trycka på "Enter" för att göra den största partitionen du kan.
  7.
  Använd piltangenterna för att välja den partition du just skapat, klicka sedan på "Enter" igen för att installera Windows på denna partition. Du måste vänta några minuter för den här Windows-installationen är klar.
  8.
  Välj den typ av format du vill ha på din nya partition. Du kan välja mellan FAT-filsystemet och NTFS-filsystemet. Välj NTFS, eftersom det är tekniskt överlägsen och en nyare lösning. En partition som är större än 32 GB kan inte vara i FAT-format. Om du gör dock välja FAT filformat, tänk på att filsystemet blir FAT16 om du arbetar med 16 GB eller mindre partition, och FAT32 för en 32 GB eller mindre partition, så bli inte förvirrad av detta namnsystem.
  9.
  Hit "Enter".
  10.
  Låt installationsprogrammet för Windows för att slutföra formatera partitionen. När "Installera Windows" visas, klicka på "OK" för att gå igenom processen och installera Windows på den nya partitionen. När denna process är klar, /Sony Vaio stationär PC TV har formaterats.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man formaterar en Dell dator med Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstora en NTFS-partition
 • hur man kan utvidga skrivbordet över två bildskärmar på en Mac
 • specifikationer av en Dell Inspiron 1521
 • hur du uppgraderar bärbara bios
 • hur man kan stoppa en laptop batteri från laddning
 • hur man byter en Toshiba Satellite M35-S456 kylfläkt
 • hur man gör en trådlös antenn för en dator
 • hur man bygger en begagnad dator
 • hur man ansluter en PS1 controller till PC
 • skillnaderna mellan en USB-port och en USB-hubb