Dator > hur man formaterar en Dell dator med Windows XP

 • hur man formaterar en Dell dator med Windows XP


 • Omformatering Dell-datorn med Windows XP kan du skapa en ny hårddisk partition och i huvudsak "börja om" på datorn och hårddisken. Även om det kommer ta flera minuter att köra igenom de inblandade guiden behöver du inte ha särskild utbildning eller kunskap för att slutföra omformatering processen själv. Allt du behöver på sidan är din Windows XP-CD och en CD, flash-enhet eller Zip-disk för backup lagring
  1.
  Säkerhetskopiera filer och data du vill behålla innan du formaterar din Dell-dator. Använd en CD, flash-enhet eller Zip-disk att göra så.
  2.
  Sätt in Windows XP-CD Dell-datorn. Starta om datorn.
  3.
  Vänta på "Välkommen till installationsprogrammet" för att laddas efter datorn startar om. Välj "Enter".
  4.
  Klicka på "F8" knappen på din Dell-dator tangentbord att acceptera licensavtalet för Windows XP. Vid denna punkt, kan du bli ombedd att reparera en befintlig Windows XP-installation, om tillämpligt. Du kan välja att reparera genom att trycka på "Esc" knappen, eller aktivera processen och vänta på att den är klar.
  5.
  Låt nästa fönster att visas, där det anges alla hårddiskpartitioner för hårddisken. Det är här du partitionerar hårddisken. Använd piltangenterna på Dells tangentbordet för att välja en icke-partitionerad notering att skapa ett helt ny partition på hårddisken.
  6.
  Välj storlek på din nya partition som ska formateras . Du kan antingen trycker på "Enter" för att automatiskt göra den största partitionen möjligt, eller kan du skriva den storlek du önskar i megabyte och klicka sedan på "Enter. "
  7.
  Installera Windows XP på din nya partition. Använd piltangenterna för att välja från listan den nya partitionen du nyss skapade.
  8.

  Välj typ av format du vill använda när du formaterar din nya partition. Du kan antingen välja "NTFS" eller "FAT" filsystem. Om du använder en äldre Dell-dator, kan du bara att kunna välja " FAT. "Men om du kan, välj" NTFS. "NTFS är ett nyare, bättre filsystem. Dessutom," fett inte kan användas om du ställer den nya partitionen vara större än 32GB.
  9.
  Tryck på "Enter".
  10.
  Vänta installationsprogrammet för Windows att formatera partitionen. Efteråt kommer "Installera Windows XP"-skärmen visas. Klicka på "OK" och "Nästa" för att gå igenom guiden och sedan vänta på Windows XP för att installera. Dell-datorn är nu omformaterad med Windows XP.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man rengör utbränd pixlar på en datorskärm

Relaterade artiklar


 • hur att helt radera hårddisken på CNET
 • Hur man monterar en dator fläkt
 • Hur ska en laptop förvaras?
 • hur man helt formatera ett SD-kort
 • hur snabbt tillgång till Mac OS X ordbok genväg i Safari
 • hur man kan justera Windows XP NVIDIA video
 • hur du optimerar datorns minne
 • hur man installerar diskettenheter på en 34 pin band
 • hur man byter minne i en Toshiba laptop
 • Hur får jag en bärbar dator för att läsa ett SD-kort?