Dator > hur man återställer en Dell-dator till fabriksinställningarna

 • hur man återställer en Dell-dator till fabriksinställningarna


 • Återställa datorn till en tidigare punkt är som att vrida klockan tillbaka. Återställa din Dell till fabriksinställningarna vänder på klockan hela vägen tillbaka till tiden för köpet, ta bort all information du har lagt till sedan. Du kan gå tillbaka till "ruta ett" på din Dell-dator genom att köra systemåterställning på din Dell, vilket är en process du kan slutföra inom Windows även om du har någon tidigare erfarenhet av systemåterställningen

  Du behöver:.
  CD, Zip-disk eller flash-enhet.


  1.
  Säkerhetskopiera data på din Dell-dator. Detta är avgörande, eftersom en restaurering till fabriksinställningar kommer att torka din dator med alla uppgifter som du har lagt till det efter inköpet. Du kan säkerhetskopiera alla filer du behöver med en CD, flash-enhet eller Zip-disk.
  2.
  Klicka på "Start" på skrivbordet i Windows. Du kommer att se en sökruta när Start-menyn dyker upp. Skriv "Systemåterställning" i rutan för att hitta systemåterställning. Klicka på den.
  3.
  Klicka på "Återställ" alternativet när verktyget öppnas. Välj "återställa systemet till fabriksinställningar. "
  4.
  Välj "Start" på "Bekräfta Restoration" dialogrutan. Ange datorns lösenord om du har en befintlig. Om inte, gå förbi detta steg och klicka på "OK".
  5.
  Vänta på "Återställ från Factory Default" rutan för att visas efter att Windows automatiskt startar. Välj "Nästa" inne i den här rutan.
  6.
  Välj "OK" när du ombeds av nästa fönster för att skapa en ny hårddisk partition. När denna process är klar, klicka på "Färdig". Dell-datorn startar om en andra gång, och denna startar processen kan ta längre tid än den första omstarten.
  7.
  Vänta på "Set Up Windows" i dialogrutan att komma upp följande den andra omstart av din Dell-dator. Klicka på "Nästa" och sedan acceptera licensvillkoren genom att klicka på "OK".
  8.
  Välj "Använd rekommenderade inställningar" när du ombeds under "Hjälp Skydda Windows"-fönstret.

  9.
  Fyll i lämpliga inställningar för datum och tid vid nästa fönster. Du kan också välja din dators nuvarande position, klicka sedan på "OK. "
  10.
  Välj" Start "på" Tack "skärm. Detta kommer att starta om Dell-datorn för sista gången. Detta startar kommer att ta den längsta av någon av de tre omstart processer, vilket kommer Windows också utföra en kontroll systemets prestanda. När datorn är klar startar, är återställningen klar och din Dell kommer tillbaka till fabriksinställningarna. Du kan nu ladda alla gamla filer och information från din zip disk, CD eller flash-enhet.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Hur förhåller sig en Pentium 4 2,6 till en Pentium M 1,5?

Relaterade artiklar


 • flash-enhet information
 • hur man registrerar med Apple Store
 • hur man installerar SSD som en startdiskett
 • hur du tar bort LCD från en Acer 3690
 • hur man hittar numret service tag på en Dell-dator
 • hur man byter RAM i en MacBook Pro
 • Inaktivera en bärbar dator övervaka att använda en vanlig bildskärm
 • hur du installerar en RAM uppgradering i en Dell Latitude D531 laptop
 • hur man gör en systemåterställning på en Toshiba laptop
 • hur man skapar ett SD-kort bootdisk