Dator > hur en enda fysisk dator kan vara en webbserver och en e-postserver

 • hur en enda fysisk dator kan vara en webbserver och en e-postserver


 • Datorer skulle vara mycket mindre användbar om varje maskin kunde bara fylla i en process i taget. Vi skulle behöva flera datorer för att slutföra enkla arbetsuppgifter som en dator annars kan göra. Lyckligtvis utformade programmerare datorer, inklusive servrar som är värdar för nätverk, att vara effektiva på att köra flera processer samtidigt. Det är därför en enda dator kan vara både en web-och en e-postserver

  Funktion

  För att inrätta en webbserver eller en e-postserver, måste en administratör installera webb-eller e-serverprogramvaran. Till exempel gör Microsoft både webb och e-postlösningar server som kallas Windows Server och Exchange Server, respektive. En enda dator kan köra båda programmen eftersom webb-och e-baserade verksamhet använda annan dator portar. Likt en hamn, en dator eller server kommunicerar med andra maskiner på specifika punkter, så kallade ansökan hamnar, och inte alla portar acceptera all verksamhet. Till exempel använder webben (HTTP) port 80, medan e-posttrafik (via Simple Mail Transfer Protocol) använder port 25 för att skicka e-post och antingen port 110 (Post Office Protocol) eller 143 (Internet Message Access Protocol) för att ta emot e-post.

  Funktioner

  webbserverprogram tillåter en dator att stå värd för webbplatser via domännamnssystemet (DNS). Detta system översätter domännamn som är människovänliga, såsom "domain. com" i Internet Protocol (IP) adresser som avser den server som faktiskt lagrar informationen. Det möjliggör också för en enda server som värd för flera webbplatser eller program, trots att datorer traditionellt bara har en IP. E-servrar är en del av ett övergripande budskapet system. Användare kan komma åt e-postkonton via ett webbaserat verktyg som Squirrel Mail, ett program som vissa e-postservrar använder, eller med ett e-postprogram som Outlook eller Thunderbird, antingen POP eller IMAP-protokoll.

  Identifiering

  För att komma åt en hemsida, användare skriver in domännamnet med HyperText Transfer Protocol eller HTTP. De flesta användare skriver in ett domännamn, även om de är tekniskt ange en IP-adress att komma åt en webbplats. Införandet av "HTTP" i början av ett domännamn anger vilket protokoll som datorn använder för att komma åt den mottagande servern. När en användare besöker sin post via webbläsaren, använder han HTTP för att läsa den verkliga webbplats (till exempel "http://mail. domain. com"), men den installerade e-postklient (Horde och SQMail är två exempel) har åtkomst till e-post server att ta emot och skicka meddelanden. E-postklienter såsom Thunderbird kräver att användaren anger en POP-server för att hämta post och en SMTP-server för att skicka e-post. Dessa adresser kan visas som "pop. domain. com" och "smtp. domain. com," respektive.

  Fördelar

  Server förvaltning /kontrollpanelen programvara såsom H-Sphere eller Cpanel integrerar e-tjänst på webben kontrollpanelen. Detta gör domänägare eller återförsäljare att få tillgång e-post från samma kontrollpanel som de använder för att komma åt deras webbplats (er).

  Consideratons

  En server är liknande till någon annan dator i att det inte har obegränsade resurser. Hårddisken kan bara spara så mycket information innan den blir full, och nätverket kan bara ge så mycket bandbredd (dataöverföring förmåga) innan det rinner ut. När en server stöder både webb-och e-post program, kan dessa resurser vara uttömda snabbare än om servern endast tillhandahållit stöd för en aktivitet. På grund av detta är det viktigt för server administratörer att övervaka servern aktivitet.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du ställer in proxyinställningarna för en Citrix webbklient

Relaterade artiklar


 • hur reparera en icke-startbar Windows XP-skivan
 • Felsökning av en HP Deskjet 990cse skrivare
 • hur ljusare Acer Aspire 5610z skärm
 • Hur överför lasrar information i streckkoder?
 • hur man kan stoppa en laptop batteri från laddning
 • hur du ställer in crm
 • hur man kan öka RAM på en Vista-dator
 • hur man installerar SSD som en startdiskett
 • hur du aktiverar automatisk uppspelning på en USB-
 • skillnaden mellan RAM och ROM på en dator