Dator > hur du partitionerar en hårddisk i XP

 • hur du partitionerar en hårddisk i XP


 • Partitionera en ny eller befintlig hårddisk i Microsoft Windows XP är en relativt enkel uppgift tack vare verktyg som XP har tillgängliga för dig att använda. Partitionera en hårddisk är i huvudsak "splitting" en hårddisk till många separata enheter (upp till fyra primära enheter eller en utökad enhet). Partitionering kan du organisera din hårddisk bättre; separera dina personliga filer från systemfiler samt lagt till ett separat operativsystem
  1. . .
  Starta datorn och logga in i Windows som administratör för att få de nödvändiga privilegier för att göra ändringar i systemet. Om du inte behöver ange ett användarnamn och lösenord vid lastning Windows, måste du redan ha administratörsbehörighet.
  2.
  Klicka på "Start"-menyn och klicka på " Kontrollpanelen "alternativet. Dubbelklicka på "Administrationsverktyg" och sedan "Computer Management"-ikonen. Dubbelklicka på "Diskhantering" alternativet ligger på höger sida menyträdet.
  3.
  Leta reda på hårddisken du vill partitionera. I dialogrutan visas en eller flera hårddiskar anslutna till datorn. Markera önskad enhet utrymme område du vill formatera eller partition genom att högerklicka på området som säger "Ej allokerade" och vänster-klicka på "Ny Partition". Du kommer att presenteras med guiden Ny partition.
  4.
  Klicka på "Nästa" och välj om du vill skapa en primär eller utökad partition. (Under normala omständigheter bör du alltid skapa en primär partition. ) Klicka på "Nästa" och välj hur mycket hårddiskutrymme du vill tilldela den nya partitionen. Klicka på "Nästa" när du är klar.
  5.
  Tilldela en enhetsbeteckning på den partition. Windows kommer som standard nästa tillgängliga brev, men du kan välja alla tillgängliga skrivelse från drop-box menyn till vänster i dialogrutan. Klicka på "Nästa" när du är klar.
  6.
  Välj antingen NTFS eller FAT/FAT32 register när du formaterar den nya partitionen. NTFS är ett mycket nyare typ av register med ökade säkerhetsåtgärder, den rekommenderas av Microsoft. Om du installerar ett annat operativsystem på den nya partitionen, konsultera operativsystemets dokumentation för att ta reda på om det är förenligt med NTFS innan du formaterar.
  7.
  Lämna "allokeringsenheten storlek" på standard och skapa en unik etikett. Volymetiketten kommer huvudsakligen att namnet på den nya partitionen. Den hjälper dig att skilja det från andra hårddiskar eller partitioner på ditt system. Du kan välja att utföra en "snabbformatering" eller aktivera fil-komprimering.
  8.
  Klicka på "Nästa" för att avsluta partitionering och formatering. Klicka på "Start"-menyn och sedan "Min Dator" för att kontrollera att din nya partition finns med korrekt enhetsbokstav beteckning.

  tips och varningar


 • Var noga med att göra en säkerhetskopia av alla dina personliga filer och systemfiler innan partitionering din hårddisk.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Skillnaden mellan bärbar dator och stationär minne

Relaterade artiklar


 • vad är dual core vs en Core 2 Duo i en bärbar dator?
 • hur man byter dell C400 minne
 • hur man installerar drivrutiner på en safir ATI HD3650
 • Inaktivera en Toshiba pekplatta
 • hur du berättar din typ USB-hubb
 • fördelarna med att använda ett tangentbord
 • hur man byter en enhet Cruzer standard
 • hur du köper datorn minne
 • hur man fyller Epson t5845
 • hur man startar min shuttle 2500 laptop