Dator > hur du installerar en Windows XP-kompatibla ljudkort

 • hur du installerar en Windows XP-kompatibla ljudkort


 • Medan de flesta datorer är konstruerade med inbyggda ljudmöjligheter, kan en särskild ljudkort öppna nya nivåer av ljudkvalitet och ljudeffekter. När du installerar en av dessa ljudenheter är det viktigt att se till att den är kompatibel med ditt operativsystem. Användare av Windows XP har generellt lite problem att hitta kompatibla ljudkort, en kontroll av systemet specifikationer anges på enhetens förpackning kommer att bekräfta detta. När du har valt en ljudenhet för din Windows XP-dator kommer installationen tar mindre än 20 minuter.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Anti-statiskt armband.
  Drivrutin installations CD (eller drivrutinens installationsprogram hämtas från hårdvara tillverkaren).


  1.
  Öppna Kontrollpanelen från Start-menyn och klicka sedan på "System" alternativ. Klicka på "Enhetshanteraren" länken för att öppna Windows XP Enhetshanteraren i ett nytt fönster.
  2.
  Expandera "Ljud-, video-och spelenheter" lista för att se din ombord ljud enheten. Högerklicka på enhetens inträde, välja "Inaktivera" i menyn som visas. Bekräfta att du vill inaktivera ljudenheten, stäng sedan Enhetshanteraren.
  3.
  Stäng av datorn med strömbrytaren i Start-menyn. Koppla ur datorn när den har stängts och tryck på och släpp strömbrytaren så att datorn försöker starta och använder någon lagras el i processen.
  4.
  Bort de två skruvarna eller tumskruvarna på baksidan av datorn: s fall som håller den vänstra sidopanelen på plats. Tryck på valfri frigöringsspak som får finnas på baksidan av målet, skjut den vänstra panelen tillbaka att ta bort den. Lägg försiktigt datorn fall ner på dess högra sida.
  5.
  Titta på moderkortet inuti datorlådan och leta reda på expansion hamnar i det nedre vänstra hörnet av brädet. Varje expansionsport kommer att radas upp med en plats på datorns baksida fallet, och lediga tider att ha en metall portskydd på dem som hålls på plats av en enda skruv. Välj en expansionsport, ta sedan bort skruven och portskydd från kortplatsen som motsvarar det.
  6.
  Sätt på dig anti-statiskt armband och ta ljudkortet ur sin antistatisk förpackning. Rikta in kopplingar av metall på undersidan av enheten med expansionsporten och tryck ordentligt ner så att kontakterna är in helt och hållet. Använd skruven som tidigare togs bort för att säkra enheten i facket.
  7.
  Skjut den vänstra panelen tillbaka på datorns hölje, säkra den med skruvar eller skruvar som tidigare togs bort . Ställ datorn upprätt och koppla in den och tryck sedan på strömbrytaren för att slå på den. Låt Windows XP starta normalt.
  8.
  Vänta tills Windows erkänner ljudenheten som du har installerat och lanserar "Lägg till ny maskinvara" guiden. Avbryta guiden, sedan in enhetens drivrutin CD i datorns CD-eller DVD-enhet så att Spela upp automatiskt kommer att starta installationsprogrammet för drivrutinen. Om du har hämtat installationsprogrammet för drivrutinen istället, dubbelklicka på installationsfilen för att installera drivrutinerna.
  9.
  Följ anvisningarna på skärmen för att installera drivrutinerna och all tillhörande programvara. Starta om datorn när du uppmanas att slutföra installationen enheten.

  Tips och varningar


 • När du hämtar drivrutiner, se till att du väljer Windows XP-versionen istället för versioner utformade för senare Windows utgåvor.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Vad är ett inbyggt system avr?

Relaterade artiklar


 • placeringen av monitorhögtalare
 • hur man använder en dubbel display
 • hur man använder ett trådlöst luft kort på en stationär PC
 • hur man ska finansiera en helt ny laptop
 • ominstallation av en HP-skrivare
 • hur man byter en dator fläkt & heatsink
 • hur du formaterar en Windows XP-hårddisk
 • hur du skriver ut bilder från skannern till datorn
 • hur man justerar kontrast på laptop
 • hur man rengör utbränd pixlar på en datorskärm