Dator > ersätter ett internt modem på en Dell-dator

 • ersätter ett internt modem på en Dell-dator


 • Installera ett modem på en Dell-dator är en ganska enkel procedur. Om det är en uppringt modem eller ett Ethernet-kort, det kortplatser är samma och den interna layouten av Dell-system är likartade, med endast mindre skillnader. Den enda riktiga nackdelen med att installera en ny komponent på en Dell är att det finns inte mycket utrymme inuti, vilket gör det en känslig operation

  Du behöver:.
  Phillip skruvmejsel
  . PCI-modem kort.


  1.
  Spara alla öppna filer och avsluta alla program som körs på datorn. Stäng av datorn. Vänta på att datorn ska stängas av och kontrollera att se till att inga externa enheter är igång. Koppla ur strömkabeln.
  2.
  Ta bort alla kringutrustning från baksidan av enheten, inklusive mus, tangentbord, skrivare och telefon-eller nätverkskabel. Flytta enheten till en tomt bord eller annan plan yta med tillräckligt med utrymme på att arbeta.
  3.
  Lägg enheten på sidan med locket uppåt. De flesta nyare Dell-enheter har en spärren på den övre panelen av enheten, medan andra har en spärr på baksidan av enheten. Dra tillbaka på spärren, locket ska lossna. Om det inte omedelbart lossa, ge täcka en knuff samtidigt som man fortsätter att dra tillbaka på frigöringsspärr. Sakta pivot locket upp och bort från enheten och ställ den åt sidan. Tryck på nätaggregatet för att få jordat.
  4.
  Vrid nätaggregatet ur datorn genom att frigöra spärren och lyft av nätaggregatet. Det viktigt att hålla enheten kraftkablar klar.
  5.
  Leta upp täckbrickan av en ledig plats. PCI-kortplatser ligger oftast på baksidan, på botten av enheten, precis under moderkortet. Genom att vrida Phillip skruvmejsel till vänster, lossa skruven som håller täckbrickan på plats. Ta bort täckbrickan och ställ den åt sidan. Placera skruven på en säker plats.
  6.
  Leta reda på kortplatsen innanför tomma fästet. Observera att facket är delat av en tvärslå. Fatta modemkortet i hörnen mot kontaktstiften mot kortplatsen. Rikta cutout dividera kontaktstift med korset bar. Försiktigt, men bestämt, skjut in kortet i kortplatsen tills det låses på plats. Kortet bör göra en subtil, men hörbart knäppande ljud när den sitter på plats. Fästet skall vila perfekt i den tomma kortplatsen på baksidan av enheten. Sätt i skruven i fästet.
  7.
  Tillbaka nätaggregatet tillbaka i position tills spärren klickar. Vila kablarna drivkraften högst upp på spärren.
  8.
  Tillbaka locket och den återgår till sin plats, ansluta kringutrustningskablar i sina respektive anslutningar. Anslut strömmen och starta upp enheten.
  9.
  Installera drivrutinerna för den nya modemet. När apparaten slås på igen, la systemet bör erkänna den nya hårdvaran. Sätt i installationsskivan som följde med det nya modemet och kör programmet. När drivrutiner är installerade, borde modemet fungera normalt.

  Tips och varningar


 • Böj eller försök att tvinga in kortet i kortplatsen. När väl överens, det tar mycket liten ansträngning för att knäppa kort på plats.
 • aldrig effekt upp en dator med ärendet locket.
 • Statisk elektricitet är en viktig orsak till skador på datorkomponenter. Hantering ett PCI-kort felaktigt kan leda till att statisk elektricitet skada modemet.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur en enda fysisk dator kan vara en webbserver och en e-postserver

Relaterade artiklar


 • hur man formaterar en Dell dator med Windows XP
 • hur man dra en laptop-skärm
 • vad är en plotter?
 • hur man återställer ett meddelande skrivare underhåll för laserjet 4050tn
 • hur du installerar RAM i en Toshiba Tecra
 • hur man tillbaka en laptop till hk för reparationer
 • Hur gör jag för PC Watch anteckningsbok på TV?
 • hur du infogar en micro sd
 • instruktioner för att fylla en laserjet
 • hur du aktiverar Bluetooth på XP