Dator > dataprojektor information

 • dataprojektor information


 • En dataprojektor kan vända ett vanligt rum till en biograf eller presentation hall. Dessa enheter använder interna LCD-skärmar eller justerbar speglar att återge en bild matas från en dator, DVD-spelare, kabelbox eller annan video källa, strålande den återgivna bilden på en skärm Med hjälp av en kraftfull lampa. En projektor kan ha kontakter som kan acceptera standard video, HD-video, eller bådadera, fjällning insignalen till sin egen visningsmöjligheter

  Syfte

  Projektorer möjligt för en konferensrum eller föreläsningssalar full av observatörer för att visa ett bildspel, film, eller hemsida, vilket gör dem en värdefull verksamhet och läromedel. Vissa uppgifter projektorer använder sig av ljusstyrka, färg och kontrast optimerad för hem visning i ett mörkt rum, samtidigt som företagen projektorer tenderar att betona ren ljusstyrkan att göra bilder synliga i en mängd olika miljöer.

  Technologies

  Projektorer använda en av tre grundläggande metoder för att omvandla inkommande uppgifter till bilder, beroende på projektorn Köpguide. LCD-projektorer använder en trio av LCD-paneler, varje återgivning av blått, rött eller grönt, för att återskapa ett fullt spektrum av färger baserade på hur mycket ljus som passerar genom flytande kristaller för varje pixel. DLP-tekniken använder tusentals små, individuellt styrbara speglar ljus från ett snurrande färghjul. LCOS-projektorer använder LCD teknologi men gör varje pixel individuellt reglerbar som med DLP-teknik.

  Anslutningar

  dataprojektorer normalt levereras med flera olika typer av data kontakter så att du kan fästa olika typer av datorer eller videospelare, enligt Projektor People. Connector typer kan vara VGA, HDMI, DVI, komponent video, S-video, eller ens den gula "RCA" kontakter i samband med äldre videoteknik som videobandspelare. HD-uppspelning kräver oftast en helt digital anslutningstyp som HDMI eller DVI, medan de andra typer av kontakter kan hantera vanlig DVD eller lägre upplösningar.

  Ljusstyrka

  Projektor Central anges att dataprojektor tillverkare mäter ljusstyrka individuella modeller i enheten lumen. Ingen enda regel regleras det lumen nödvändiga för en viss visning situation. Hur många lumen en användare krävs kommer att bero på sådana faktorer som antalet personer i publiken, rummets storlek, mängden kontrollerbara omgivande ljus i rummet och hur mycket ljus väggen skärmen reflekterar. En mörk miljö som en hemmabio kräver lägre ljusflöde än en fullt upplyst klassrum.

  Resolution

  De flesta data projektorer har en naturlig nivå bildupplösning men kan justera för att visa högre eller lägre upplösningar som matchar visa källa, enligt projektor Central. En projektor med en upplösning på 1280x720, till exempel, normalt visar 1. 280 pixlar horisontellt med 720 pixlar vertikalt. Om en dator matar en signal vid samma upplösning, kommer projektorn att översätta bilden utan manipulation, men om projektorn tar emot en 1920x1080 HD-signal, kommer den att komprimera signalen ner i 1280x720.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du ställer in crm

Relaterade artiklar


 • hur man stänger av wifi på en Acer Aspire One
 • Felsöka en skrivare Brother Laser
 • fördelarna med att använda ett tangentbord
 • felsökning av en 3M digital display vägg
 • hur du installerar en andra Maxtor hårddisk
 • hur du vill justera bläckpatroner till hp skrivare
 • Felsökning av en HP Deskjet 841c
 • hur man ska värdera ett fax server
 • kretskort teknik
 • hur man bygger en mini pc