Dator > Vad händer med datorer som återvinns?

 • Vad händer med datorer som återvinns?


 • Datorer spelar nu en viktig roll i det moderna samhället i form av information och kommunikation. Målet förhållandet för flesta tillverkare inte längre var inriktad på en dator per hushåll, men en dator per person. Med spridningen tillverkade datorer och datordelar, finns det flera nya problem till hur deras förfogande påverkar miljön. Efterfrågan på effektivt och säkert återvinna föråldrade datordelar ökar

  Bakgrund

  Gamla datordelar tillhör avfallskategori av föråldrad elektronik, inklusive tv, mobiltelefoner, skrivare och andra. Denna kategori kallas "e-avfall. " "E-cykel" är en term som används för att hänvisa till återvinning e-avfall. E-cykling har blivit en mycket viktig fråga. Regeringen erkänner den växande efterfrågan på e-avfallsåtervinning som försäljning av elektronisk utrustning ökar. Tillsammans med nya tekniska framsteg och miljömedvetna organisationer har lagstiftningen aggressiva i att lösa e-återvinning fråga.

  Initiativ

  Environmental Protection Agency (EPA) är regeringens enhet som syftar till att utbilda konsumenterna om återanvändning och återvinning av elektronik, inklusive dator delar. EPA arbetar med statliga och lokala enheter, tillverkare och återförsäljare att sprida information till allmänheten om återanvändning av elektronik och e-avfallshantering. De är också ett ackrediteringsorgan för kommersiella återvinningsföretag. Det finns ett ökande antal stater som gått relaterade lagar för återvinning e-avfall. "USA Today" rapporterade nyligen att Vermont blev den 21: a stat att ansluta sig till e-avfall program för återvinning.

  Återanvändning

  I "återanvändning" metoden, är gamla eller föråldrade datorer och andra elektroniska föremål som donerats till nya användare. Detta är den rekommenderade alternativ till återvinning. Detta kommer att gynna samhället, så gammal men användbar datorer kommer att repareras eller renoveras av ideell återvinningsföretag eller tjänster renovering. De kan få tillbaka datorerna i skick och donera dem till skolor, ideella organisationer och familjer som behöver datorer, men kunde inte köpa dem. Datordelar som bärbara datorer "LCD-skärmar och platta skärmar kan oftast vara renoverade.

  Återvinn

  Återvinning används om en dator inte kan repareras eller renoveras. Återvinningsföretag avveckla värdefulla användbara komponenter i en dator och extrahera material sådant metaller, koppar, kretsar och plast. De smälta ner och rekonstruera dessa material i fabriker och sälja dem vidare. De utdrag även den värdefulla men skadliga metaller och ämnen från kretskort och kassera dem enligt statliga föreskrifter. Stora elektroniska återvinningsföretag har utvecklat avancerade e-avfall ledningssystem som reproducera nya material som plast, metall och glas.

  Det finns ett antal program i olika länder och städer för dator insamling och återvinning. För närvarande har stora namn i världens datortillverkare upprättat egna återvinningssystem som ett incitament till sina lojala kunder. Detta görs i ett försök att göra det bekvämt för köparna att återvinna sina gamla datorer.

  Oegentligheter

  2008 rapport från den amerikanska Government Accountability Office visade att amerikanska företag var leveransenheter elektroniskt avfall till Kina och Indien, där arbetarna var utvinna guld, silver och koppar under ohälsosamma och giftiga förhållanden. Basel Action Network, en ideell organisation, som exponeras också liknande rapporter. Denna organisation lanserade e-steward-programmet, som förespråkar offentliga beskydd endast certifierat återvinningsföretag att utöva en säker hantering av e-avfall.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man spelar rar-filer på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV
 • hur man installerar flera bildskärmar
 • hur du avaktiverar energisparläget i en LG
 • hur man installerar en HP Photo smart P1000 skrivare
 • hur man stänger av wifi på en Acer Aspire One
 • hur man hittar dubbletter av filer i OS X
 • hur man installerar bläckpatroner på en Dell 924 skrivare
 • hur du formaterar en WD extern hårddisk
 • den bärbara datorn dvd kommer inte att erkänna en DVD men skrivbordet
 • HP iPAQ hx2400 information