Dator > Vad behöver jag veta för att handla en laptop?

 • Vad behöver jag veta för att handla en laptop?


 • Det enda sättet att undvika att låta datorbutik säljare utnyttja dig är att utbilda dig på vad laptop funktioner du behöver för den typ av datoranvändning du kommer att göra. De flesta hemanvändare hittar de mest up-to-date Speed Demon är mer dator än de behövde. Gamers, musiker eller grafiska formgivare, å andra sidan, kanske vill välja en mer kraftfull maskin. Utbilda dig på de delar av en dator, vad de gör och hur de kommer att påverka hur du använder den bärbara datorn

  Processor

  Processorer ofta utropat som den viktigaste aspekten av en dators prestanda, men sådana påståenden är ogrundade. Processorer fungera som hjärnan i datorn, men en dator är bara så bra som summan av alla dess delar. Fortfarande, för data-intensiva applikationer, som video kodning, rippa musik och spel, kommer en snabbare processor uppgår till mindre väntetid. För surfande, bokföring och casual datoranvändning, är extra processorhastighet onödigt.

  Random Access Memory

  Random Access Memory, mer känd som RAM, liknar människans korttidsminne. Processorn kan snabbt hämta någonting nyligen visats genom att lagra den i en dators RAM. Detta innebär att filer öppnas snabbare och fler program kan vara öppna på en gång utan att lida förlust systemets prestanda. Varje gång en bärbar dator är avstängd och strömmen till RAM är avstängd, är dess minne torkas.

  Hårddiskutrymme

  hårddiskutrymme är mer permanent än RAM eftersom den inte kräver ström för att behålla sin data. Det är där alla viktiga data sparas: Operativsystemet, mediefiler, dokument och program. Hårddiskutrymme är en av de mest vanliga översålda datordelar. Fråga dig själv realistiskt: Kommer jag någonsin använder här mycket utrymme? Finns det ens en möjlighet? Om svaret är nej, få en mindre hårddisk. Allt det betyder är att det finns lite mindre utrymme för data. Avancerade användare gör videoredigering, spel eller grafisk design kommer att vilja se till att de får en bärbar dator med en hastighet av minst 7200 RPM att påskynda etableringen av förbindelsen av flera stora filer som inte kan lagras i RAM-minnet.

  Video

  Två typer av grafikkort finns för bärbara datorer: Integrerad, vilket betyder att kortet är inbyggt i den bärbara datorn moderkort och är därför mindre kraftfull, och engagerade, vilket innebär att grafikkortet är skild från den bärbara datorns moderkort och har sitt egna medel. De flesta uppgifter på datorer-inklusive att titta på HD-video-inte kräver en ultrasnabb dedikerade grafikkort. Den enda datoranvändare sannolikt även att märka en skillnad i prestanda mellan integrerade och dedicerade grafikkort är de som gör saker som videoredigering, grafisk design eller spel.

  batteritid

  Vill inte förbise batteritid i stället för snabbare delar. Vanligtvis är det snabbare processor, RAM och video, desto mer ström det tar att köra den bärbara datorn, vilket resulterar i kortare batteritid.

  Andra överväganden

  Försumma inte den övergripande utformningen av den bärbara datorn eller införande av lämpliga hamnar. Eftersom så många komponenter är förpackade i en sådan liten yta med bärbara datorer, är lämpligt ventilation är viktigt. Se också till att den bärbara datorn har en godtagbar antalet USB-portar och att det innehåller andra viktiga funktioner som trådlös anslutning, en DVD-brännare, snabb åtkomstkontroll och en lyhörd tangentbord och styrplatta.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man gör en säkerhetskopia av en cd

Relaterade artiklar


 • hur man bränner en dvd på en Macintosh
 • hur man startar en tjänst Printer Spooler
 • Hur kan jag använda äpple saker på min Microsoft laptop?
 • hur man kan öka laptop kyla
 • vad är skillnaden mellan en DVD-brännare & en combo-enhet?
 • hur man konfigurerar e-tangenten på en Logitech tangentbord
 • Hur kontrollerar jag bios på en laptop?
 • Hur överför lasrar information i streckkoder?
 • hur du ansluter en dator upp till en äldre tv
 • hur man hittar en MAC-adress på Ubuntu