Dator > Vad är ett inbyggt system avr?

 • Vad är ett inbyggt system avr?


 • Ett inbyggt system AVR är en mikrokontroller från receivern sortimentet tillverkas av Atmel och utformade för användning i en dedikerad dator som är inbäddad (eller placeras inom) annan enhet, t. ex. en mobiltelefon eller MP3-spelare. AVR mikrokontroller finns i fem olika produktgrupper och används i en mängd olika tillämpningar, från fordonsindustrin till bärbara enhet batterihantering

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Anti-statiskt armband.
  Drivrutin installations CD (eller drivrutinens installationsprogram hämtas från maskinvarutillverkaren).

  historia AVR mikrokontroller

  AVR var Atmels första egna processor design. AVR produktlinje inleddes 1997 med fyra marker. Från och med 2010 finns det fem AVR produkt familjer med dussintals enheter med olika kapacitet och egenskaper.

  De första AVR enheter var känd för att 8-bitars RISC microcontrollers med inbyggd blixt programminne. RISC står för reducerad instruktionsuppsättning dator och hänvisar till en enklare instruktionsuppsättning än CISC, eller komplexa instruktionsuppsättning datorer. Den RISC-arkitektur ger bättre kod densitet (eller antalet instruktioner som behövs för att utföra en uppgift) och förbättrar hastigheten kod genom att ha de flesta av de instruktioner verkställa på en instruktion cykel.

  AVR Produktfamiljer

  Från och med 2010 AVR mikrokontroller finns i fem produktfamiljer: 32-bitars AVR UC3, 8/16-bit AVR XMEGA, 8-bitars megaAVR, 8-bitars tinyAVR och batteri förvaltning. 32-bitars AVR UC3 enheter funktionen heltal och fasta punkten DSP aritmetik, single-cykel föröka sig och samlas instruktioner och ensamstående cykel SRAM tillgång. Den 8/16-bit AVR mikrokontroller XMEGA bland annat ett perifert DMA-styrenheten, en perifer Event System, ett krypto-motorn och en höghastighets ADC-och DAC. Den 8-bitars megaAVR familjen erbjuder ett brett utbud av perifera alternativ och standardgränssnitt som SPI, UART och I2C. Den megaAVR enheter har också själv-programmering blixt som tillåter fältet uppgraderingar. Den 8-bitars tinyAVR familj är optimerad för storlek och är ett bra val för storlek begränsas applikationer. Batteriet förvaltning familjen finns anordningar för att hantera Li-ion batterier.

  Funktioner av AVR enheter

  En viktig aspekt av inbyggda system AVR mikrokontroller är det integrerade programmet Flash-minne, som gör att AVR-enheter som ska programmeras enkelt. Andra tillgängliga funktioner inkluderar DMA controllers, kryptografi, analog-till-digital-och digital-till-analog-omvandlare, olika kommunikationsgränssnitt och USB-stöd. Välja en viss AVR mikrokontroller underlättas med hjälp av parametriska Produkttabell tillhandahålls av Atmel.

  AVR Development Tools

  Atmel erbjuder AVRStudio, en integrerad utvecklingsmiljö (IDE) för att utveckla programvara för AVR-enheter. AVRStudio innehåller en assembler och en simulator. C och C + +-kompilatorer för AVR-enheter är tillgängliga från flera leverantörer och från öppen källkod GNU-projektet.

  AVR Program

  Låg kostnad och enkel att använda har gjort AVR mikrokontroller populärt med inbäddade system hobby. AVRFreaks. com, en AVR entusiast hemsida, finns en förteckning över dussintals inbyggda systemutvecklingsprojekt AVR från bilar, till exempel en digital RPM mätare och en automatisk strålkastare torkare, en fjärrkontroll samt MP3-spelare. Atmel erbjuder också Application Notes för AVR familjen.

  Komma igång med ett inbyggt system AVR

  Atmel erbjuder flera låg byggsatser kostnadsberäkning som gör det enkelt och prisvärt att komma igång med inbyggda mikrokontroller system AVR. Till exempel innehåller den ATAVR Xplain utvärdering och demonstration kit för ATxmega128A1 kostar ca $ 30 (som i 2010) och en komplett hårdvaruplattform för utvärdering av ATxmega128A1.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:information om datorn forensics

Relaterade artiklar


 • Windows scanner och kameran guiden felsökning
 • specs på Panasonic DP-6010 skanner
 • hur man ändrar ett enda klick mus i Vista
 • hur du lägger till minne till Dell Inspiron 600m
 • problem med färg på återvunnet papper
 • hur man justerar ljusstyrkan på en Dell Latitude 6100
 • historia Hewlett-Packard datorer
 • hur man hittar grafikkortet information på en dator
 • Hur justerar jag pappersstorlek på ett foto smart kopiator C5280?
 • hur du tar bort LCD från en Acer 3690