Dator > Hur du tar isär en acer dator

 • Hur du tar isär en acer dator


 • Med undantag för ett Acer laptop är ganska enkelt och förmodligen en av de enklare modeller för att ta isär. Det finns två typer av skruvar, svart och silver i två storlekar, så det är lätt att hålla reda på skruvarna för montering. Den minne, hårddisk och Wi-Fi-kort är alla belägna på undersidan av den bärbara datorn. Men bara för att det är en enkel demontering process betyder inte att du kan göra det snabbt. Du behöver en stor arbetsyta och gott om tid och tålamod att ta isär en bärbar dator. Plast och elektroniska delar är ömtåliga och du måste bända ut allt med stor omsorg.

  Du behöver:
  precisionsmejslar
  . Behållare för att hålla skruvarna separat.
  ESD handled band.


  1.
  Sätt på en ESD handled band så att du inte råkar släppa ut all elektromagnetisk utsläpp i moderkortet. Stäng av datorn och ta bort alla externa enheter som USB-minnen, externa hårddiskar, högtalare, mm Ta ur batteriet också.
  2.
  Vrid sidan datorn nedifrån och upp. Ta bort plastpluggarna genom att ta ut den lilla svarta skruvar. Ordna skruvarna i små behållare, så att du enkelt byta ut dem. Ta bort hårddisken genom att skjuta ut från stiften. Tryck tillbaka RAM-minnet låsspakarna med tummen och pekfingret. Dra försiktigt ut minnet som det dyker ur den grövre skåran. Tryck tillbaka spakarna som håller Wi-Fi-kort. Du kommer att behöva lämna den i sin lös läge tills du kan nå kablar för att koppla den på insidan av Acer laptop. Ta bort silver skruvarna som du ser i batterifacket efter tar bort batteriet. Placera dessa i en separat behållare så att du kan sätta ihop maskinen lätt.
  3.
  Vänd datorn rätt igen och vända ryggen mot dig. Sätt en liten, flat skruvmejsel i gångjärn och lyft gångjärnen uppåt. Vänd datorn så att framsidan är vänd mot dig. Öppna skärmen och fortsätter att lyfta av gångjärnskåporna.
  4.
  Ta bort silver skruvar du hittar under gångjärn som håller knapp av plast plattan. Ta bort skruvarna som finns på sidan panelen av den bärbara datorn mot baksidan så du kan ta bort knappen plattan och tangentbordet. Ta bort knappen plattan genom att försiktigt bända under plast plattan med din flat skruvmejsel.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller tangentbordet på plats och lyft av tangentbordet tills du ser anslutningskabeln. Något lyfta kontakten flikarna som låser kabeln på plats.
  6.
  Dra ur och videoanslutningar från moderkortet. Ta bort skruvarna från metall gångjärn som håller skärmen. Lägg skärmen i ett säkert område. Ta bort Wi-Fi-kablar du ser och vänd på datorn basen tillbaka för att ta bort Wi-Fi-kort.
  7.
  Vrid nederdelen rätt sida upp och ta bort eventuella ytterligare skruvar du ser. Ta bort skyddet aluminium, vilket kommer att ta bort den övre plastkåpan.
  8.
  Ta bort skruvarna som håller fläkten. Bänd bort fläkten och försiktigt bända bort processorn. Ta bort skruvarna som håller moderkortet till den nedre plast montering och dra den från plasthöljet.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:vad är skillnaden mellan en firewire & en USB?

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan firewire och usb-ljudkort
 • hur man bygger en 64 disk lite boot
 • Skillnaden & likheter mellan mobiltelefoner och datorer
 • hur man gör en trådlös antenn för en dator
 • hur man installerar en samsung enad skrivardrivrutin
 • Definitionen av logikkortet
 • hur man rensar, reparerar och utplåna en hårddisk
 • steg-för-steg instruktioner för att installera ett trådlöst PCI-kort till ditt skrivbord
 • hur man byter RAM i en MacBook Pro
 • hur man installerar en Lexmark 8300