Dator > Definitionen av en kopia CD

 • Definitionen av en kopia CD


 • Kopiera CD-skivor eller CD-R eller CD-RW-skivor är cd-skivor som du kan skriva information om. De flesta datorer byggs nu med CD-brännare förinstallerat, vilket innebär att de kan kopiera information på CD-skivan utan att du behöver köpa ny hårdvara. Du kan ha nytta av kopiera cd-skivor i stället för papper, för textdokument, genom att spara utrymme och slösa mindre resurser

  versioner

  De två versionerna av kopiera cd-skivor är CD-R och CD-RW. CD-R står för "inspelningsbara," CD-RW står för "omskrivningsbara. "Vad detta betyder är att du kan bränna information på antingen hårddisken. Men när man bränner på en CD-R, informationen låst och kommer inte att lossna. CD-RW, å andra sidan, kan skrivas om flera gånger, vilket Du kan lägga till eller ta bort data. På grund av detta faktum, CD-RW-skivor kostar mer, eftersom de kan användas om och om igen.

  Kompatibilitet

  Samtidigt som CD-RW-skivor kan tyckas mer användbart, det beror på vad du använda dem för. Om du använder skivan för information, då datorer bör ha några problem att läsa CD. Om du använder cd för musik, kanske du har ett problem. CD-skivor är kompatibla med nästan alla CD-enheter, medan vissa CD-spelare är inte kompatibla med CD-RW-skivor.

  Memory

  Den normala utbudet av minne en CD kan innehålla är 650 MB (megabyte) till 700 MB. Detta motsvarar cirka 74 till 80 minuter, respektive för musik. Detta belopp är olika för varje tillverkare. Både CD-R och CD-RW kan hålla samma mängd information.

  Media

  Olika typer av filer, media och informationsteknik kan brännas på en CD. Du kan bränna musikfiler, filmfiler, textdokument, spel, PDF-filer och bara om något annat på datorn, så länge det passar in i minnet riktlinjer. Om det går över minnet, kan det inte sparas. Använda en CD som innehåller information är mycket enklare än att bära runt en bunt papper, och det använder mindre resurser också.

  Skillnad

  Skillnaden mellan vanliga CD-skivor (de som redan har musik eller program på dem) och tomma kopiera cd kommer ner till sin skapelse. CD-skivor som du köper har tillverkats av ett glas mögel. Tomma CD-skivor är gjorda med laser. Detta gör en annan färg på baksidan (vanliga CD-skivor är silver medan tomma cd-skivor kan vara grönt, blått eller guld), och det gör den tomma CD mer mottagliga för skador vare sig fysiskt eller från temperaturer. Dessutom är vanliga CD-skivor låsta och information kan inte brännas på dem.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:dataprojektor information

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en ny hårddisk-och kopiera data
 • hur du ändrar skrivhuvudet för en paxar monark skrivare
 • hur man fyller 93 hk färgbläckpatronerna själv
 • hur man använder Wii Remote för datorer
 • vad är roten till ett USB-minne?
 • hur man arbetar en webbkamera på en HP Pavilion dv6000
 • hur du installerar en hårddisk i Windows
 • hur man fyller en kanon pgbk
 • vad är en Ultra ATA-hårddisk?
 • hur man installerar RAM på en Dell Latitude D620