Dator > kretskort teknik

 • kretskort teknik


 • Kretskort, som ibland kallas kretskort, används för att navigera på laddningar som datachips och komponenter använder för att bearbeta information. Eftersom kretsarna erbjuder en sådan fördel över alternativet-röret ledningar-de används i nästan alla datorer som drivs elektrisk apparat. Eftersom de flesta moderna kretskort är gömda under en plastbeläggning, kan deras design och funktion verkar mystisk, men de är egentligen bara kulvertar laddningar

  Historia

  Den första patentet för en "tryckt tråd" utfärdades 1903, kom kretskort som vi vet i dag i bruk efter andra världskriget . Dr Paul Eisler är allmänt krediteras med att göra den första kretskortet som ett sätt att ersätta ledningar radio rör med något som tog upp mindre utrymme. Den ursprungliga kretskort hade alla elektriska komponenter på ena sidan, men tekniska framsteg på 1960-talet ledde till att båda sidor i styrelsen som används. Ytterligare framsteg under 1980-talet ledde till att processen med sandwiching flera kretsar lager ihop till flera lager kretskort. Flera lager kretskort är den dominerande typen av kretskort som används i 2010.

  Produktion

  produktion av kretskort tar en 1 mm tjock plåt av glasfiber och beläggning det på båda sidor med ett mycket tunn yta av koppar. Tråden mönstret är sedan tryckt på koppar med hjälp av en förening som motstår etsning. Styrelsen genomgår sedan en kemisk etsning process som avlägsnar alla de koppar som inte skyddas av förening. Efter etsningen processen allt som återstår är de koppartrådar som bygger upp elektriska kretsar och små kuddar koppar där komponenter kommer att bifogas.

  Komponenter

  Elektriska komponenter som resistorer, kondensatorer och induktorer ge metoder för att manipulera den elektriska strömmen att möjliggöra datoranvändning och måste vara ansluten till kretskortet. Komponenter tillverkas med synliga metallstift kallas leder. För kretskort som använder ytmonteringsteknik dessa leder är fastlödda på den exponerade koppar kuddar. För kretskort som används genomgående hål teknik är ett hål borras genom koppar kuddar och den komponent som leder är in i hålet där de är lödda på plats.

  Vias

  För kretskort med flera lager, den kretsar på olika lager kommer ofta att behöva ansluta någon gång. Att koppla dessa kretsar, tillverkare borra små hål, som kallas Vias, genom ledningarna och glasfiber i en punkt där två ledare på olika lager kors. Den inre ytan av dessa vior är sedan belagda med metall så att el kan passera genom kretsen.

  Green-plast

  En majoritet av kretskort som används idag är gröna, även om vissa kan vara blå eller röd, på grund av den plast beläggning som appliceras i styrelserna. Denna plast kallas lödmask och den skyddar metalltrådar så att trilskande löda inte kortsluta den tryckta ledningar. Alla metallytor med undantag för de kuddar täcks lodet masken.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du överför en video från en skiva till en hårddisk i Windows Vista

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner modemdrivrutiner
 • hur man installerar ett trådlöst kort på en Dell Latitude C610 laptop
 • hur man byter fläkten i en HP dv5230 bärbar dator
 • hur man torka en gammal hårddisk
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett skrivbord
 • vad är 640GB SATA II hårddisk?
 • hur man ansluter en HP F2280 skrivare
 • Windows scanner och kameran guiden felsökning
 • batteri för bärbar dator installationsanvisningar
 • Inaktivera musmattan på en Dell Latitude C500-C600