Dator > hur man öppnar ramen för en LCD-display

 • hur man öppnar ramen för en LCD-display


 • Enheter som är utrustade med LCD-skärmar inkluderar bärbara datorer, TV, handhållna enheter som smart-telefoner och handdatorer och kameror. Bärbara datorer skärmar är en allmänt vedertagen tillämpning av LCD-teknik och som sådan, ta bort den komponent kan ibland vara nödvändig på grund av skador. Laptop skärmar kan börja fungera fel om någon av komponenterna som ingår i displayen församling inte fungerar. Du kan ta bort LCD-monitorn från dess ram i den bärbara datorn för att kontrollera och felsöka

  Du behöver:.
  Skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur den från nätspänningen. Försök aldrig att plocka isär en elektronisk komponent med en aktiv strömkälla.
  2.
  Vänd den bärbara datorn och ta bort plast batteriluckan under den. Vissa modeller har låsanordningar som håller locket på plats, lossa låset och försiktigt bända upp batteriet loss från sin egen brygga. Kom ihåg riktningen på batteriet eftersom du måste sätta in det igen, du kan skada batteriet eller laptop terminaler Om du tvingar ett batteri på fel sätt i.
  3.
  Ta bort skruvarna från kanten av LCD-skärmens ram (den så kallade bezel). Den plastram runt panelen har flera skruvar som måste göras ogjort att befria LCD-skärmen från den bärbara datorn. Vissa bärbara datorer har små gummi flikar placeras över skruvarna som du måste ta bort för att exponera skruvar under. Leta upp och ångra alla skruvar från ramen.
  4.
  Sätt skruvarna och gummidämpare i en liten behållare. Organisation är en god vana vid demontering elektroniska komponenter med intrikata delar, eftersom det gör monteringen processen mycket lättare.
  5.
  Gratis LCD-panelen från ramen. Placera ett finger mellan ram och skärmen i mitten längst ned och få bort skärmen från panelen, som arbetar med fingret runt kanten av LCD-skärmen. Du kommer nu att kunna se exponerade LCD, gränsar på alla sidor med en metallram.
  6.
  Koppla ur videokabeln som förbinder visa enheten på datorn. Kabeln är en platt, bred band-liknande arrangemang brukar tejpad på baksidan av LCD-panelen. Koppla ur kabeln som ansluter skärmen till omriktaren, hittade en enhet i alla LCD-paneler. Du kanske måste ta bort omriktaren från boet att dra ur kabeln
  7.
  Ta bort skruvarna som LCD-panelen till metallram. Med alla kablar som kopplas LCD-panelen, kan du skjuta in LCD-panelen en gång denna sista uppsättning skruvar är ogjort.

  Tips och varningar


 • Om du vill ta en LCD-skärm bortsett från sin ram för att du vill ersätta den, se den nya skärmen är kompatibel med din laptop. Kontrollera med din tillverkare eller tredje part leverantör för att ta reda på om en viss ersättning kommer att fungera på din bärbara dator.
 • Försök aldrig att demontera din laptop medan den fortfarande täcks av garantin. Tillverkarna kommer inte uppfylla garantier om enheten har tagits isär av någon annan än deras tekniker. Vid återmontering, om du har överblivna delar, har du inte gjort det ordentligt.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du partitionerar en hårddisk i Windows för Linux

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter ljud till en Samsung SyncMaster 150 MP
 • Vad är funktionen av ett ergonomiskt tangentbord?
 • hur man byter en enhet Cruzer standard
 • hur räntan datorskärmar
 • hur man byter ut hårddisken i en MacBook
 • hur man bygger en egen dator
 • hur man kopierar en html-fil till en cd
 • hur man installerar RAM Acer Aspire 5315-serien
 • hur man byter minnen i en Dell Latitude 600
 • hur man återställer ett meddelande skrivare underhåll för laserjet 4050tn