Dator > hur man kan minska datorns buller

 • hur man kan minska datorns buller


 • är din dator högre än en 1960 muskel bil? Måste man skrika till personen på telefonen när du är på din dator? Hur många gånger har du skrek åt din son eller dotter att ändra på det racket ner? Om du svarat ja eller mer än en gång att någon av de frågor du kanske har en bullrig dator. Det buller ett högt dator gör krossar lugnet i ett lugnt kontor, gör det svårt att koncentrera sig, och är helt enkelt irriterande. Du kan minska ljudet av datorn med några små förändringar och gå från känsla som du står på en flygplats asfalt att sitta i en tyst och lugn miljö.

  Du behöver:
  Digitalkamera
  . Diaprojektor.


  1.
  Den vanligaste orsaken till en högljudd dator är kylsystemet. De flesta datorer använder flera fläktar för att hålla datorn igång cool. Det finns i allmänhet en liten fläkt som täcker processorn på moderkortet, ett större avgassystem fläkt på nätaggregatet och ibland en frånluftsfläkt som hjälper drar varm luft från moderkortet och interna komponenter. Vissa datorer kan ha flera interna fläktar placerade runt moderkortet. Vissa har till fansen inbyggd i sina grafikkort.
  2.
  Ersätta någon eller alla av dessa fläktar med hög kvalitet fans bidrar till att minska eller eliminera brus. Generellt surrande ljud eller skrapande ljud är ett tecken på att en eller flera av fläktarna är böjd eller skadad. Ersätter dessa fans kan eliminera dessa irriterande ljud samtidigt öka kylning kapacitet av dem. Vid byte av fläkt strömförsörjningen, är det inte möjligt att ersätta bara fläkten, utan hela nätaggregatet behöver bytas ut. Den andra fans kan köpas och bytas enkelt. Många datortillverkare och elektronikbutiker erbjuda dessa fans och erbjuda en installation av delarna till ett anständigt pris.
  3.
  Om du anses vara en avancerad användare, t. ex. en dator spelare eller någon som redigerar och producerar video och ljud på datorn kan du välja att investera i likvida kylsystem. Dessa system använder en mängd rör som lindas runt det inre arbetet i datorn och pumpen kyls vätska i hela systemet. Denna ständiga flöde av kyld vätska sprider värmen bättre och ofta fungerar bättre än vanliga fläkt system. Naturligtvis har detta kommer vid en mycket högre kostnad och rekommenderas endast för seriösa datoranvändare som ställer stora krav på sina maskiner.
  4.
  Annan vanlig orsak till högt datorer kan vara faktum att fläktarna arbetar extra hårt för att hålla maskinen sval. Hastigheterna på fläktarna bestäms av temperaturen inuti datorn. Den varmare det är desto längre och snabbare kommer de att köra. Hålla området runt din dator fri från skräp och att se alla luftutsläpp är klara kommer att hålla datorn svalare. Att du sätter datorn i ett svalt rum i direkt solljus och starkt ljus kommer också att minska den totala temperaturen i och runt datorn. Alla dessa korrigeringar kommer att minska den tid fläktarna snurrar full fart och därmed leda till längre liv fan.

  Tips och varningar


 • Om datorn är ovanligt tyst och kör ovanligt långsam, kan dina fans har brunnit ut. Detta kan orsaka skada på datorn och även skapa en brandrisk. Om datorn gör oftast ljud och du brukar kan känna luft som kommer ut på baksidan, men en dag varken är närvarande måste du ersätta fansen innan du använder datorn igen.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Hur du ser på TV på din PC

Relaterade artiklar


 • Inaktivera tjänsten utskriftshanteraren
 • hur man installerar RAM på en Dell Latitude D620
 • hur du installerar minne i Dell Latitude 620
 • hur man installerar en backup SATA II hårddisk
 • hur man ska värdera ett fax server
 • hur man installerar RAM på LG laptop
 • hur man ansluter en Logitech webbkamera till en MacBook Pro
 • hur man bränner bin / cue till DVD
 • hur man kan förbättra datorns prestanda
 • Hur du kalibrerar min laptop batteri