Dator > hur man driver en hårddisk backup

 • hur man driver en hårddisk backup


 • Köra en hårddisk backup kan verka som ett slöseri med tid om du har aldrig haft en dator hårddiskkrasch, men om du har haft problem med en hårddisk, vet du att köra en vanlig hårddisk backup kan spara dig timmar av . frustration om du någonsin förlora din information
  1.
  Sätta upp en lokal hårddisk backup. De nyaste versionerna av Windows-och Mac båda kommit med säkerhetskopiering och återställning programvara. Dessa program gör det enkelt för dig att säkerhetskopiera hela hårddisken till en extern dyk som du håller i ditt hem. Att hålla en lokal backup av din hårddisk är ett snabbt och enkelt sätt att se till att du kan få all din information tillbaka om din dators huvudsakliga hårddisk kraschar.
  2.
  Gå med efter en online hårddisk backup tjänst. Online Backup är viktigt, eftersom det kommer att skydda din information även om ditt hus brinner ned eller om datorn och externa hårddisken stjäls. Online hårddisk säkerhetskopior låta dig ladda upp all din information till ett företags säkra servrar så att du kan hämta den om du någonsin behöver. De två ledande företagen som erbjuder online-hårddisk backup kallas Carbonite och Mozy, du kan kontrollera dessa ut eller prova en annan tjänst. Du bör leta efter en prisvärd tjänst (~ $ 5 per månad) att har ett gott rykte och lång nog meritlista att se till att deras verksamhet inte kommer att gå under.
  3.
  Säkerhetskopiera dina information regelbundet. Både lokala och online hårddisk backup-system kommer sannolikt att ha funktioner som tillåter dig att automatisera dina säkerhetskopior. En bra tumregel för de flesta vanliga datoranvändare är att köra din lokala hårddisk backup nattliga och din online backup tjänst en eller två gånger i veckan. Om du spottar ut massor av viktig information dagligen, kanske du vill göra backup på din hårddisk oftare.
  4.
  Samtidigt ha både lokalt och online backup-tjänster är mer än tillräcklig trygghet för de flesta människor, om du har information som du positivt inte kunde stå ut med att förlora och du förlorar sömn över det, kan du alltid hålla en off-site kopia av filerna på en CD, DVD eller flash-enhet och lagra den på en säker Kassaskåp på din lokala bank. Detta sista steg är endast användbar för små mängder av information som du inte behöver uppdatera ofta, till exempel en samling ovärderliga digitala familjefoton.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man väljer den bästa datorn skrivaren

Relaterade artiklar


 • hur du installerar RAM i en Toshiba Tecra
 • Felsökning en HP J4680
 • specifikationerna för en Hewlett Packard Compaq 6510b laptop
 • hur man kan öka RAM på en Vista-dator
 • HP Deskjet 6122 information
 • Wireless N-kortet vs Wireless G-kort
 • hur man kan återställa och säkerhetskopiera dina Apple IPAD
 • hur man konfigurerar e-tangenten på en Logitech tangentbord
 • hur ändrar hårddisken i en Dell 1150 laptop
 • avtagbar RAID-kontroller vs inbyggd moderkort RAID-kontroller