Dator > hur man byter en Dell jack laptop

 • hur man byter en Dell jack laptop


 • Ändra DC-uttaget på din Dell-dator är en komplicerad process, och du bör ha viss erfarenhet av bärbara demontering och montering innan du börjar detta projekt. För att få tillgång till DC-uttaget måste du plocka isär hela datorn och ta bort alla plasthölje. Det är viktigt att organisera alla delar och skruvar så att du enkelt kan sätta ihop datorn. Håll små plastbehållare eller koppar tillgänglig för skruvarna som du tar bort olika komponenter i den bärbara datorn, eftersom skruvarna är av olika storlek.

  Du behöver:
  Computer manuell
  . 1 set liten precisionsmejslar.
  Små plastbehållare att organisera skruvar.
  Lödkolv.
  High-tech harts core silver med löd med en 0.
  022 diameter.
  Liten fällkniv.
  99% isopropylalkohol.


  1.
  Ladda ner och spara hela datorn manualen för din laptop modell från Dells hemsida. Läs över demonteringsinstruktionerna innan du börjar ta isär den bärbara datorn.
  2.
  Koppla ur datorn och ta ut batteriet. Vänd på datorn så att undersidan är vänd mot dig. Ta bort alla skruvar från undersidan av datorn och hålla dem organiserade. Ta bort hårddisken, RAM och Wi-Fi-kort som sitter under plastkåpan du knäppte från undersidan av datorn. Följ din manual instruktioner för att göra detta.
  3.
  Vänd datorn med framsidan uppåt och i stängt läge, då förvandlas så ryggen gångjärn mot dig. Ta bort skruvarna från gångjärnen. I de flesta fall behöver du också in en liten, platt skruvmejsel i plast gemensamma och gradvis lyft gångjärnet för att ta bort On /Off tallrik. Se din bruksanvisning.
  4.
  Ta bort tangentbordet, antingen genom att skruva den eller använda push flikarna för att dra ut den. Läs i manualen till din Dell-modell för att se vilken metod som gäller för din bärbara dator.
  5.
  Ta bort LCD kablar och övre delen av den bärbara datorn. Något Dra upp kontakterna som håller kablarna till moderkortet och dra kabel-kontakten upp och ut. Ta bort alla skruvar som kan hålla den övre skärmen församling till botten montering. Avsätt LCD-skärmen montering, vilket ger dig bättre tillgång till moderkortet.
  6.
  Ta bort alla andra skruvar som är synliga efter avlägsnande tangentbordet speciellt nära styrplattan. Ta bort den övre plasten med styrplattan och försiktigt bort pekplattan kabeln från moderkortet genom att försiktigt lyfta kontakterna. Se till manualen. Ta bort eventuella kvarvarande övre höljet.
  7.
  Vänd datorn bottom-sidan upp och ta bort alla andra skruvar som kan vara fast den nedre plast till moderkortet. Vicka botten plast fri från moderkortet. Om moderkortet fortfarande verkar fast på bottenplattan, kontrollera igen för återstående skruvar.
  8.
  Vänd på moderkortet över så att undersidan är vänd mot dig efter att den är gratis för alla plasthölje. Leta reda på strömuttaget på moderkortet och hitta de fyra löd kontakter som håller kontakten på plats. Värm lödkolven till en temperatur från 800 till 850 grader Fahrenheit. Lägg färsk lödtenn på kontakter, som kommer att mjuka upp gamla löda och lossa kontakten.
  9.
  Hetta upp en kontakt och med lödkolven medan man samtidigt tar bort lödtenn (nya och gamla) med avlödning pump. Fortsätta att tillämpa värme och med hjälp av lödning pumpen efter varandra tills du tar bort så mycket lödtenn som möjligt från kontakten. Upprepa processen för alla kontakter vägguttag.
  10.
  Vrid moderkortet tillbaka till sitt ansikte uppåt. Ta tag i eluttaget och försiktigt vicka det från moderkortet. I de flesta fall kommer du inte att kunna ta bort den på första försöket för det finns fortfarande löda knuten till kontakter. Vicka det igen utan att tillämpa kraft. Värm kontakter med lödkolv och använda de-lödning pump igen med lödkolven. Försök att vicka uttaget fri igen. Fortsätt uppvärmningen och vicka tills domkraften lossnar.
  11.
  Rengör alla kontakter genom att försiktigt skrapa bort eventuell kvarvarande löda från kontaktterminaler med en liten fickkniv. Ansök gnugga alkohol till en bomullstuss och rengör kontakterna på moderkortet. Undvik att repa moderkortet. Tillämpa nya lödtenn på undersidan och övre delen av alla fyra jack kontakter.
  12.
  Vänd moderkortet över så att undersidan är vänd mot dig. Placera den nya domkraften under moderkortet i rätt läge. Placera en bit kartong under domkraften. Domkraften ska sitta på kartong ytan och moderkortet på domkraften, håller kontakten på plats och för att förhindra luckor uppstår mellan moderkortet och domkraften medan du lödning. Löd eluttaget stiften på plats och vrid moderkortet tillbaka. Återmontera den bärbara datorn och använder normalt.

  Tips och varningar


 • Om du inte känner dig bekväm att göra jobbet, öppna inte den bärbara datorn eller så kan du permanent skada den. Ta din bärbara dator till en professionell verkstad istället.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du formaterar en WD extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man använder AirCard på en dator
 • hur man ansluter en bar högtalare på en Dell
 • högteknologiska mänskligt ansikte identifiering
 • Lägga till en skrivare via din trådlösa router
 • hur man vaknar en Dell bildskärm
 • hur man ansluter en Sony Vaio laptop till tv med hjälp av video-anslutning
 • hur du ansluter till en laptop med bluetooth
 • hur du tar bort en hårddisk från en Dell X300
 • hur man ansluter en iBook till trådlösa Actiontec dsl
 • hur man köper en bärbar dator på delbetalningar