Dator > hur man bygger en ny dator med Vista

 • hur man bygger en ny dator med Vista


 • Bygga din egen dator kan få dig mer prestanda för det belopp du betalar. Men när du bygga din egen dator, men det kommer inte med ett förinstallerat operativsystem eller program som en store-köpte datorn gör det. Det är okej, dock, eftersom när du bygger datorn kan du ladda operativsystemet, till exempel Windows Vista själv. Själva processen med att bygga datorn är i allmänhet samma oavsett vilket operativsystem du använder

  Du behöver:. .
  CPU
  Moderkort.
  Termisk pasta.
  Kylfläns /fläkt.
  Stjärnskruvmejsel (icke-magnetiserade).
  RAM.
  Datorväska.
  Strömförsörjning.
  Hårddisk (ar) (helst SATA).
  Skivenhet (ar) (helst SATA).
  Moderkort manual.
  SATA-kablar.
  Grafikkortet.
  Installationsskivan för Windows Vista.

  Bygga dator


  1.
  Touch en bit metall till ur statisk elektricitet, sedan in processorn i uttaget på moderkortet. Håll processorn i kanterna. Processorn kan bara åka på ett sätt och är märkt med en pil i hörnet. Justera pilen med pilen på moderkortet uttaget. Processorn kan också ha spår på sidan för att ytterligare hjälpa anpassa den till uttaget. Placera den i uttaget, sedan klipp den på plats med hjälp av spärren på moderkortet.
  2.
  Placera en ärtstor mängd termisk pasta på processorn, sedan placera kylflänsen /fläkt på toppen av CPU och fäst den eller skruva fast den på moderkortet. Olika processorer har olika kylfläns /fläkt enheter. Vissa har bara en kylfläns, medan andra har en kombination av en kylfläns och fläkt. Hursomhelst bör clips eller skruvarna i de fyra hörnen av kylfläns /fläkt.
  3.
  Placera RAM i moderkortet. RAM-minnet slots är till höger på moderkortet och är vertikalt. RAM-kan endast sättas i en riktning. På den övre och nedre delen av RAM samtidigt klipp den i. Vista kräver 512 MB RAM minimum för Home Basic-versionen och 1 GB RAM minimum för andra versioner. Det rekommenderas att du installerar minst 2GB RAM för att säkerställa en smidig drift.
  4.
  Ta bort sidostycket i ärendet.
  5.
  Sätt nätaggregatet på toppen av fallet. Sidan med adaptorn ska gå till baksidan av målet. Skruva den på plats vid de fyra skruvarna pekar på baksidan av målet.
  6.
  Sätt hårddisken (er) och skivenhet (er) i datorns hölje. Beroende på omständigheterna, kan du eller kanske inte behöver skruva kör i. Om du behöver skruvar i dem i bör det finnas skruvar med ärendet som kan placeras två på varje sida av enheterna. Detta kan kräva att ta bort de båda sidopanelerna av ärendet. Skivan enheter kan kräva att du tar bort en metall eller plast filler i fronten av lådan när du skjuter enheten från framsidan, kontakten sidan först. Den Vista-installation skiva i en DVD-format, så en av de skivenheter bör antingen en DVD-brännare eller DVD-ROM-enhet. Vista kräver minst en 20GB hårddisk (15 GB kommer att Vista) för Home Basic-versionen och minst en 40GB hårddisk (15 GB kommer att Vista) för alla andra versioner.
  7.
  in moderkortet i fallet och skruva i. skruvhålen ska vara längs kanterna av moderkortet, med en eller två hål i mitten.

  8.
  Anslut fallet kablarna till moderkortet. Kontakterna på moderkortet är vanligen i nedre högra hörnet av moderkortet. Se till moderkortet bruksanvisning för exakt placering av ledningar.
  9.
  Anslut strömförsörjningen till moderkortet och enheterna. Det bör finnas en stor 20-pin-kontakt som ansluts till moderkortet. Vissa moderkort kan ha en ytterligare 4-pin plats bredvid den 20-pins kontakt. Detta är för EATX makt, som vissa CPUer kräver. Anslut SATA eller Molex-kontakten laddar du på baksidan av hårddiskarna.
  10.
  Anslut SATA-kablar mellan moderkort och baksidan av enheter.
  11 .
  Avlägsna metall spackel på baksidan av målet för grafikkortet, sätt sedan in grafikkortet i den horisontella slot på moderkortet. Skruva det på plats med en enda skruv på baksidan av målet.
  12.
  avsluta ärendet och kopplar in den

  Installera Vista


  1.
  Slå på datorn och Sätt in Windows Vista-skivan i skivenheten. Starta om datorn om datorn inte ber dig att trycka på valfri tangent för att starta från skivan. Du kan behöva justera BIOS-inställning för att göra skivenheten första startenhet. Tryck på "Del" under den första starta upp och sedan navigera i BIOS till den startenhet prioritet. Ändra första startenhet till CD-enheten sedan spara och avsluta. Datorn startar om, då ber dig att trycka på valfri tangent för att starta från skivan. Tryck på valfri tangent. Den Vista-installationen startar automatiskt.
  2.
  Ändra alla språk till önskat språk och klicka sedan på "Nästa".
  3.

  Klicka på "Installera nu" och sedan på nästa skärm som kommer upp anger du den Windows-produkt nyckel för din Vista-skivan. Klicka på "Nästa".
  4.
  Markera rutan för att visa att du har läst licensavtalet och klicka sedan på "Nästa".
  5.

  Välj "Anpassad (avancerat) Installation", klicka sedan på "Nästa. "
  6.
  Markera den hårddisk där du vill installera Vista, klicka sedan på" Nästa ". Windows kopierar Vista filerna till din hårddisk och fortsätta installationen. Denna process kan ta en lång tid, och datorn kan startas om flera gånger av sig själv. Detta är normalt.
  7.
  Ange ett användarnamn och lösenord för din dator. Ett lösenord krävs inte, men är starkt uppmuntras.
  8.
  Välj ett namn för datorn samt en visningsbild (som kan ändras senare). Även plocka skrivbordsbakgrunden (detta kan också ändras senare). Klicka på "Nästa".
  9.
  Välj standardinställningarna för säkerhet, klicka på "Nästa".
  10.
  Välj din tidszon och klicka sedan på "Nästa". Installationen är nu klar.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:kretskort teknik

Relaterade artiklar


 • hur man stänger av wifi på en Acer Aspire One
 • hur man kopierar en html-fil till en cd
 • hur man byter nycklar på en thinkpad
 • hur man byter en lcd inverter
 • hur du uppgraderar bärbara bios
 • hur du ställer in och ändra lösenord på IPAD
 • specifikationerna för en HP Pavilion dv6607nr
 • trådlös dator utskrift
 • hur man ändrar ett enda klick mus i Vista
 • hur man byter en laptop bildskärm