Dator > hur man använder Wii Remote för datorer

 • hur man använder Wii Remote för datorer


 • Du Wii Remote, även kallad en Wiimote kan användas för mer än att spela spel på din Wii-konsol. Du kan också använda Wiimote i stället för datorns mus, och att spela spel på datorn. För att kunna använda Wiimote på din dator måste du ha rätt maskin-och programvara installerad

  Du behöver:.
  Bluetooth hårdvara
  . Bluetooth-programvara.
  Wiimote.


  1.
  Kontrollera din dator för att se om Bluetooth-hårdvara redan är installerat. För att kontrollera detta, klicka på "Start" och "Kontrollpanelen. "Välj" Maskinvara och ljud. "Titta om Bluetooth maskinvara finns listad. Om du inte har Bluetooth maskinvara som är installerad, måste du köpa en USB Bluetooth-adapter och koppla den till USB-porten på din dator. Du kan köpa en USB Bluetooth-adapter från din lokala dator eller elektronikbutik.
  2.
  Ladda ner och installera Bluetooth Stack programvaran på datorn. Du kan hämta och installera Bluetooth Stack programvara såsom Blue Soleil och Widcomm gratis. Starta Bluetooth Stack programvaran när installationen är klar.  Tryck samtidigt och håll nere "1" och "2" knappen på din Wiimote. Lamporna på botten av Wiimote kommer att blinka. Fortsätt att hålla ned knapparna tills Bluetooth Stack programvaran indikerar Wiimote framgång har varit ansluten till arbeta med din dator.
  3.
  Tilldela åtgärder till din Wii Remote knappar så att du kan använda enheten i stället för musen. För att tilldela åtgärder, måste du först installera "Glove Pie" programvara. Denna programvara kan laddas ner gratis online. Öppna Glove Pie programvara. Klicka på "GUI"-fliken. Klicka på knappen "Detektera Utdata efterlikna. " Klicka på "Identifiera Input"-knappen. För "Input Device" väljer du "Wiimote". Klicka på "Apply" och sedan "Kör".
  4.
  Börja använda din Wiimote som en mus. För att bläddra dator sidor upp och ner, tryck upp och ner knapparna på din Wiimote. För att bläddra sidor vänster till höger, tryck på vänster och höger knapparna på din Wiimote. För att utföra en vänsterklicka, tryck på knappen "A" på din Wiimote. Högerklicka, tryck på knappen "+". Att frysa din dator markören på plats, tryck på knappen "B" på baksidan av Wiimote.
  5.
  Använd din Wii Remote som en joystick. För att göra detta måste du först hämta och installera PPJoy programvara på din dator. Du kan ladda ner PPJoy från webbplatser som simtel, PC Mag och File Transit. När PPJoy är installerat, måste du ange en "Glove Pie Script. " Detta skript är baserad på dina personliga preferenser. För ett prov Glove Pie manus se länk i "Resurser" i den här artikeln. När din Glove Pie manus är klar, peka din Wiimote på datorn och börja använda den som en joystick för att spela dina spel.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man byter en Dell jack laptop

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner en VGA-drivrutinen
 • hur man använder en dubbel display
 • hur att börja bygga en dator
 • hur att fylla en tank kanon bläck
 • Hur man laddar ner modemdrivrutiner
 • hur du tar bort drivrutiner nätverkskort
 • hur kopiera hårddisken till en ny dator
 • Inaktivera ett avgiftssystem dator batteri
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till en bärbar dator med Windows Vista
 • hur man kopierar och installera cd-skivor för Mac