Dator > hur du lägger till RAM-minne till din PC

 • hur du lägger till RAM-minne till din PC


 • Lägg RAM till din PC för att förbättra prestandan för din hemdator. Tillägget av RAM-minne på moderkortet i datorn gör att datorn förmågan att bearbeta information snabbare, vilket snabbar upp tiden för att öppna och köra program. Vanliga "långsam dator" frågor kan lösas med en uppgradering till RAM i din dator

  Du behöver:.
  RAM DIMM (kompatibel med din dator)


  1. .
  Bestäm vilken typ av RAM-minne som krävs för din dator. RAM varierar kraftigt, och måste vara förenliga med moderkortet finns i din dator för att det ska fungera. Konsultera bruksanvisningen för din dator för rätt RAM typ eller använda en online-skanning verktyg för att bestämma vilken typ av RAM som krävs för att utföra en uppgradering.
  2.
  Stäng av datorn . I Windows operativsystem, stänga av datorn genom att klicka på "Start" och välja "Stäng av datorn. " Vid prompten, instruera datorn att stängas av.
  3.
  Koppla ur alla anslutningar på baksidan av din dator torn, med de viktigaste strömkabeln.
  4.
  Leta reda på panelen för din dator torn. Luckan varierar beroende på märke och modell på datorn, men är generellt säkras med tumskruvar eller en spak som gör att panelen att glida fritt i datorns hölje. Samråda med ägarens manual för din dator för att bestämma hur man öppnar luckan.
  5.
  Lägg ner datorn på en plan yta med den öppna luckan uppåt. Leta reda på RAM-slots på din dator moderkort. RAM-slots är långa smala kontakter på moderkortet. Minst en RAM slot kommer att fyllas, och beroende på märke och modell på din dator bör åtminstone ytterligare ett RAM slot vara tillgängliga.
  6.
  Använd tummarna för att driva ner anslutningen klipp placeras i vardera ändan av RAM-kortplatsen och placera RAM DIMM över facket. Justera in skåran i RAM DIMM med spåret ligger i RAM-kortplatsen att garantera en korrekt passform, försiktigt så att inte röra vid anslutningen stiften i botten av RAM DIMM.
  7.

  Använd tummarna att gälla stadigt och jämnt tryck i varje ände av RAM DIMM att knäppa den på plats. Tryck klippen i vardera änden av RAM-kortplatsen med skårorna placeras i vardera ändan av RAM DIMM.
  8.
  Sätt tillbaka panelen sidan tillgång till din dator och koppla in alla kablar till datorns baksida. Slutligen, sätt i strömkabeln till datorn och slå på datorn. Den totala RAM ska visa vid start, och beroende på din dator, kan ett meddelande visas varna er om att mängden RAM har ändrats.

  Tips och varningar


 • Om datorn inte starta, eller på lång ton hörs vid omstart, detta kan vara ett tecken på att antingen fel typ av RAM-minne som har installerats eller det har inte varit ordentligt in i RAM-kortplatsen. Kontrollera RAM krävs för din dator, och sedan försöker återställa RAM DIMM i RAM-kortplatsen på datorns moderkort.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Nuendo krav

Relaterade artiklar


 • Hur du använder Dell PC Restore-partitionen
 • hur du lägger till minne till en eee 901
 • hur man justerar ljusstyrkan på Dell 24 "LCD monitor
 • överväganden innan du köper en dator
 • placeringen av monitorhögtalare
 • Hur får jag en bärbar dator för att läsa ett SD-kort?
 • hur räntan datorskärmar
 • hur du ansluter till en laptop med bluetooth
 • hur man ansluter en iBook till trådlösa Actiontec dsl
 • hur man avslutar felsäkert läge på en Dell laptop