Dator > hur du ansluter en PS2 tangentbord med en USB-adapter

 • hur du ansluter en PS2 tangentbord med en USB-adapter


 • Ett tangentbord är en förutsättning för att interagera med en dator. Många användare har sin favorit märke och modell tangentbord, allt från standard till multimedia. I situationer där en äldre dator ersätts av en uppgradering eller en andra dator har införts för att komplettera de andra kan det uppstå problem med PS /2 tangentbord kompatibilitet, vissa datorer, som bärbara datorer, har inte plats för PS /2 anslutningar. För att avhjälpa problemet kan du använda en adapter för att ansluta din PS /2 tangentbord till din bärbara dator eller annan USB-kompatibel dator.

  Du behöver:
  USB-till-PS /2 adapter


  1
  Besök någon online eller lokala återförsäljare av elektronisk utrustning att köpa ett USB-. . till-PS /2 adapter. Läs paketet och titta på innehållet försiktigt för att du har rätt enhet. Adaptern kommer att ha en "kvinnlig" PS /2 slot för ditt tangentbord "manliga" PS /2 kontakten. Adaptern kommer också att ha en "manlig" USB-kontakt, som går in i "kvinnliga" USB-port på datorn. Mellan de två anslutningstyperna kommer att vara en enkelt och liten låda av kretsar översätta signal från PS /2 till USB.

  Du kan också bedriva forskning innan ett köp genom att besöka USB-till-PS /2 adapter tillverkarens webbplats för specifikationer. Som ett exempel, erbjuder Belkin en USB-till-PS /2 adapter med modellnummer "F5U119vE1. " Att kompatibiliteten, navigera till Belkins hemsida (se Resurser) och ange "F5U119vE1" i "Sök" rutan. Efter att ha klickat på länken, verifierar nästa sida Belkins modell kommer att ansluta en PS /2 tangentbord till en USB-port.
  2.
  Anslut "manliga" slutet av PS /2 tangentbord till "kvinnliga" änden av USB-till-PS /2 adapter. Var noga med att stiften är anpassade till lämpliga platser och ombonad.
  3.
  Anslut adaptern till datorn. Anslut den "manliga" USB-änden av adaptern till "kvinnliga" USB-port på datorn, vilket garanterar en bra anslutning.

  Låt datorns tid operativsystem att erkänna den nya USB-gränssnittet. Generellt USB-adaptrar är plug-and-play, vilket innebär att inget installation av programvara krävs. Tecken att adaptern är erkänd är popup-ballonger från aktivitetsfältet av din tid klocka och /eller ljud och signaler på din PC högtalare.

  tips och varningar


 • Förutom tangentbord kan USB adaptrar också användas med PS /2 möss. Även om du vill dela en PS /2 tangentbord, mus och bildskärm mellan två datorer, kan du överväga en KVM (keyboard, video och mus) strömbrytare, som rymmer USB-till-PS /2 anslutningar (se Resurser nedan för mer information ).

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Felsökning av en Kodak Printer

Relaterade artiklar


 • hur man använder Wii Remote för datorer
 • hur du lägger till minne till en Dell 5100
 • hur man ansluter en Sony Vaio laptop till tv med hjälp av video-anslutning
 • hur du ansluter min HP Deskjet-skrivare till min dator från Dell
 • hur man använder en trådlös Bluetooth-adapter
 • specifikationerna för en Compaq Presario 5wv280
 • hur man byter RAM i min Dell PC
 • hur du justerar logitech trådlös mus
 • hur man kan kontrollera en USB för ett virus
 • hur man uppgraderar en dator till USB 2.0