Dator > fördelarna med att använda ett tangentbord

 • fördelarna med att använda ett tangentbord


 • Datorer kan drivas med hjälp av olika inmatningsenheter. . I början av datorer, var data in med kort med stansade hål i dem. Senare var växlar som de hittade på strömbrytare styrelser användas, men dessa metoder hade stora begränsningar. Bland den stora mängden input enheter som har använts med datorer som de har utvecklats, har tangentbordet visat sig vara den mest framgångsrika, och av goda skäl.

  Likhet med Skrivmaskiner

  På 1930-talet, den teletype maskinen används skrivmaskiner som ingång och utskriftsenheter att skriva telegram att skicka, samt för att skriva ut mottagna telegram. Ett år senare var hålkort systemen integrerade med skrivmaskiner att underlätta processen med hålkort-baserade bidrag till datorer. Genom 1948 hade system utvecklats för att direkt gränssnitt elektromekaniska och elektriska skrivmaskiner med datorer för in-och utmatning. Detta gjorde det möjligt datorn aktörer som redan är bekant med skrivmaskiner att styra datorn utan att lära komplexa inmatningsmetoder. Eftersom tekniken utvecklats ytterligare och datorer har utvecklats, började icke-tekniska maskinskrivare också använder datorer med tangentbord för ordbehandling eftersom det tillät dem att se på skärmen vad de hade skrivit innan du skickar det till skrivaren. Som möjliggjorde korrigeringar utan att passera ut misstag. Idag har tangentbord ersättas fullständigt skrivmaskiner som att skriva enheter, och det kan hävdas att skrivmaskinen har utvecklats till den moderna datorns tangentbord.

  Noggrannhet

  Med all den vanliga ingången tecken som anges rakt framför dig på ett tangentbord, det är ganska lätt att bara trycka på rätt knappar och typ ut vad du vill. Till skillnad från andra metoder textinmatning, som röstkommando, behöver tangentbordsinmatningar inte ska behandlas av datorn med hjälp av mjukvarubaserade algoritmer. Medan röstkommando är definitivt ett mycket enklare sätt att inmatning av data, dagens röstkommando system måste vara utbildad på en per användare för att kunna korrekt identifiera villkor dikteras. Även då det finns många misstag från datorn på grund av vokala likheter mellan alla yttranden av olika ord, liksom det är omöjligt för användaren att använda samma ton varje gång under inmatningen. På grund av detta är tangentbordet noggrannhet närvarande oöverträffad.

  Effektivitet

  Maskinskrivare kan nå hastigheter på mer än 100 ord per minut. Även om detta kanske inte är detsamma som hastigheten på tal, och har det närmaste alternativet, med tanke på ovan nämnda begränsningar av system tal ingång. För ännu mer effektivitet skulle QWERTY tangentbord, som är den mest använda i hela världen, ersättas med Dvorak layout. Denna layout placerar knappar på ett sätt som de mest använda knapparna för att skriva på engelska som är mest tillgängliga med minsta finger rörelse, vilket resulterar i ännu högre ingående varvtal.

  Genvägar

  Tangentbordet har flera programmerbara knappar konfigureras för att utföra specifika uppgifter upprepas med hjälp av programvara ofta fritt tillgängliga på Internet eller inbyggd i datorsystem. Sådan programvara och kortkommandon tillåter användning av en kombination av annars icke programmerbara tangenter för att utföra användbara funktioner, kraftigt utöka funktionerna i tangentbordet. Vissa tangentbord baserad applikation bärraketer har gjort det möjligt för användare att lansera sina program krävs mycket snabbare än att använda musen för att navigera genom menyer och ikoner klicka. Genväg program innehåller samtidigt trycka "Ctrl" och "S" för att spara arbete, och "Ctrl" och "C" för att kopiera.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man ansluter en koaxialkabel till en dator

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort & avinstallera Windows XP Home
 • hur man kopierar en html-fil till en cd
 • felsökning av en Printer Spooler saknas fel
 • vad är syftet med en ritplatta?
 • hur man installerar en Lexmark x3430 skrivare
 • hur man kan förlänga batteritiden på din Apple IPAD
 • Inaktivera reportern äpple problemet
 • hur man raderar ett minne
 • hur man återställer en ip6600d efter påfyllda bläckpatroner
 • hur du uppdaterar en cd föraren i en bärbar dator