Dator > checklista för att bygga en dator

 • checklista för att bygga en dator


 • Bygga din egen dator kan vara ett roligt och pedagogiskt sätt att lära sig om datorns maskinvara. Det kan också vara billigare än att köpa en PC på pris. Det är dock viktigt att köpa högkvalitativa komponenter för ditt byggprojekt. Det är också viktigt att förstå huruvida datordelar med varandra.

  Mål

  Innan du spendera några pengar på datordelar, är det viktigt att ta lite tid att bestämma syftet för din dator och gör en lista av de primära uppgifterna datorn kommer att tjäna. Detta kommer att hjälpa dig med din köpbeslut. En dator som används för spel kommer att ha mycket olika specifikationer än en maskin som endast kommer att användas för uppgifter ordbehandling och webbsurfning.

  , Nätadapter och Chassi fläkt

  De flesta fall dator, oavsett storlek, kommer med en förinstallerad strömförsörjning. Storleken på fallet kan bestämma expansionsmöjligheter av en maskin och dess förmåga att motstå värme. Liten eller bärbar fall inte kommer att ha många expansionsfack och har en benägenhet att överhettas. Miditower och full-tower fall kommer att ha plats för en fläkt för att hjälpa till att kyla systemet. Köpa ett chassi fläkt tillsammans med ett fall kan rädda dig från framtida uppvärmning frågor.

  Moderkort och CPU

  Detta moderkort är som hjärtat i datorn. Den ansluter och styr varje elektrisk del av maskinen, inklusive centralenheten (CPU), slots minne, perifera kontakter och slots expansion. Processorer är "hjärnorna" i en dator. En low-end moderkort kommer inte att kunna inrymma nyaste och mest kraftfulla processorer. Högre slut processorer ger datorerna mer fart och kraft att utföra uppgifter som data-knaprande och grafisk design.

  Hårddisk

  På datorns hårddisk lagras i din dator data. Hög kapacitet hårddiskar ger dig möjlighet att behålla tillräckligt med utrymme på din dator för program samt stora mediefiler. Du kan också ansluta externa hårddiskar till en dator via en USB-port eller FireWire beroende på utbyggnadsplatserna på ditt ärende och moderkort.

  Kablar

  kablar behövs för att ansluta komponenter till moderkortet. De flesta komponenter kommer förpackad med kablar.

  Ljud och grafikkort

  För att lyssna på musik eller ansluta datorn till en bildskärm, behöver du ha ett ljudkort och ett grafikkort. Generellt ansluta dessa komponenter direkt till moderkortet. Externt ljudkort är populära bland musiker, som använder dem att ansluta sina instrument och övrig utrustning datorn för inspelning ändamål.

  Operativsystem

  Man måste ha en licensierad kopia av ett operativsystem för att faktiskt använda datorn . För det mesta, är dina alternativ begränsas till Windows och Linux operativsystem. Det är olagligt att bygga din egen Apple-dator med PC-hårdvara per den Mac OS X slutanvändaravtal.

  Kompatibilitet

  Det är alltid en bra idé att konsultera resurs guider för att felsöka eventuella problem du kan ha när man testar din ny dator. Det finns flera publikationer och webbplatser som ger hjälp och tips för blivande dator byggare.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man installerar en ny dator fall

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en mac diskett till en dator
 • hur man installerar drivrutiner på en safir ATI HD3650
 • hur man installerar skrivaren en HP 4200 allt-i-ett
 • hur man installerar min HP 2400 skrivare
 • Hur anger jag tech-läge på en Xerox pe220?
 • Avinstallera Visioneer OneTouch
 • hur man ansluter en SATA-hårddisk till en sata moderkort
 • hur du tar bort en hårddisk från en Dell X300
 • hur man återställer en skrivare när du använder återvunnet bläckpatroner
 • hur man byter en HP dv1000 tangentbord