Dator > avancerade lödspetsar

 • avancerade lödspetsar


 • Löd är smältbara legering som smälter under värme. Det är vanligt förekommande i tillverkning och reparation av elektronik komponenter. Avancerade lödning tekniker innebär ofta användning av ett ämne som kallas flux, som är reduktionsmedel som returnerar oxiderade metaller till metallisk staten. Tillämpning av flussmedel förbättrar kontakten mellan ytan och metall. Lödning är inte en svår uppgift, men det kräver praxis. Om du är bekant med tekniken, tar sig tid att lära sig några av de nyanser som deltar i en korrekt tillämpning av lödtenn.

  Rengöring

  När man startar en ny lödning jobb, kommer goda förberedelser spara tid. Arbete i en ren yta, med god, ren verktyg. Innan du ansöker flux eller löda, rengör järn och ytan för lödning, eftersom löda inte kommer att följa en smutsig yta. Ta bort alla gamla flux eller oljor med isopropylalkohol. Sätt lite alkohol på en bomullstuss och skrubba ytan ren. Efter att området är rent, sandskädda en liten bit av flussmedel. Om lödning en tråd, flussmedel tråden också. Torka av järn med alkohol och lägg flux till den. Starta rent är det mest effektiva sättet att avsluta en lödning jobb. Vid ansökan löda på strykjärnet, om lodet börjar popping kan spetsen fortfarande smutsiga. Ta bort lodet och åter rent järn. Efter lödning, rengör ytan igen med alkohol.

  Arbeta med Löd

  Tin spetsen av järn med färsk lödtenn. Detta är inte en del av lödningen men preps spetsen. När lödning en yta, vidrör inte löda direkt till järn. Tryck på järn till gemensamma och sedan på den coolaste sidan av skarven med lodet. Löd kommer gå mot värmen i järn. Om du vidrör spetsen direkt på löda kommer flux på ditt tips bränna bort innan det blir till det gemensamma. Genom uppvärmning av fogen, lodet rullar mot järn, som täcker området med lödtenn. Arbeta snabbt, det ska bara ta en eller två sekunder för att löda ett område. Du kan förstöra elektriska komponenter genom överhettning med en lödkolv. Om det gemensamma är matt efter lödning eller tycks ha en grov egg är lodet inte korrekt jordad.

  Välja en lödkolv

  Ju högre wattal av järn, desto mer värme verktyget överföringar. De flesta arbeten kräver cirka 25 till 30 watt, men tunga lödning kan behöva upp till 80 Watt. När du väljer verktyg, har du två alternativ: köpa en mängd olika järnklubbor på olika wattal, vilket kommer att säkerställa att du har rätt värme för ditt jobb, stort eller litet, eller köpa en dyr lödkolv med en justerbar temperaturinställning. Tänk på att om du har flera strykjärn och en går sönder, du har att spendera bara lite pengar för att ersätta det, medan om en dyr, flera inställningsverktyget bryter ner, du kommer att vara ute i lod verksamheten tills du köpa ett nytt verktyg.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Maxtor format enhet verktyg

Relaterade artiklar


 • hur du skannar ett dokument med Windows Vista
 • hur du lägger till RAM-minne till en Dell
 • hur man rengör en LCD-pc skärmen
 • hur man byter minnen i en Dell Latitude 600
 • vad är en 40GB hårddisk?
 • hur man får internet att fungera på ett äpple clamshell
 • dual vs quad core för spel
 • placeringen av monitorhögtalare
 • hur man ändrar färgen på en HP 6840
 • Vilka är farorna med en Styrofoam facket?