Dator > Vilka är de delar av RAM?

 • Vilka är de delar av RAM?


 • Random Access Memory (RAM) är en dator operativa minne. . De operativa minne är när delar av operativsystemet som behövs för att köra datorn laddas och lagras. RAM finns också program samtidigt som de är som används. Det har funnits många olika typer av RAM-minne men med utveckling av minne teknik, är den typ används ofta idag baseras på SDRAM (synkront dynamiskt RAM) infrastruktur. Den senaste DDR (Double Data Rate) 1, 2 och 3 är alla baserade på SDRAM arkitektur.

  Board

  Detta är kretskortet då alla maskinvarukomponenter RAM är lödda. Det har en kiselbaserad halvledar integrerad krets med förbindelser mellan minnet komponenter samt gränssnitt med datorn så att processor och minne controller att få tillgång till RAM.

  Klocka

  Till skillnad från konventionella (asynkron) DRAM, SDRAM's minne verksamheten synkroniseras med en klocka signaler, förenkla kontrollen gränssnittet och eliminerar behovet av att skapa pseudo analoga signaler som krävs i konventionella DRAM. Det minskar också tillverkningskostnader för minnet komponenter eftersom snabbare minne kan göras till samma kostnad.

  Mode registrera dig

  Denna on-chip registrets funktion är konfigurationen av den grundläggande enheten operationen. Den styr detta system (kolumn adress strobe) latency, brast längd och brast typ, och är vanligtvis bildas när datorn först startas upp

  minnesbanker

  Detta är ett avsnitt med själva minnesmodulerna. -celler-att lagra data. I SDRAM finns alltid två eller flera banker, vilket gör att en bank till vara tillgängligt medan den andra är förladdas. Detta eliminerar latensen som orsakas av precharging en enda bank, vilket resulterar i ökade överföringshastigheter. Det minskar också granularitet varje bank, vilket resulterar i högre prestanda vid lägre kostnader för 16MB och högre beläggningsgrad minne.

  SPD Chip

  SPD står på Serial Presence Detect. SDRAM har en inbyggd SPD chip som innehåller information om minnet typ, storlek, hastighet och åtkomsttid. Detta chip låter datorn få tillgång till denna information vid start medan den går igenom sin power-on testcykel.

  Burst Counter

  brast counter är en on-chip räknare som håller reda på kolumn adresser för att möjliggöra hög hastighet sprack. Det använder två brista typer-sekventiell och interfolierade-och olika längder brista, och dessa parametrar kan programmeras med hjälp av läget registret.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man ansluter en stationär dator videoport till en bärbar dator via USB

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en Dell 5100
 • hur man bygger en begagnad dator
 • Skillnaden mellan firewire och usb-ljudkort
 • specifikationerna för en Lenovo ThinkPad T400
 • hur du formaterar extern HD 320GB till FAT32
 • hur man sätter i ett minneskort i en hp laptop
 • Felsökning av en HP Deskjet 990cse skrivare
 • hur du tar bort streck från en laserskrivare
 • hur du lägger till minne till en eee 901
 • Windows scanner och kameran guiden felsökning