Dator > Skillnaden mellan en nätverksskrivare och en USB-skrivare

 • Skillnaden mellan en nätverksskrivare och en USB-skrivare


 • USB-skrivare använder en direkt anslutning mellan skrivaren och en dator. Nätverksskrivare ansluta till ett nätverk och kan nås av flera maskiner. I båda fallen kan anslutningar trådbundet eller trådlöst. USB-skrivare tenderar att vara billigare och mer tillgänglig än nätverksskrivare. Det finns flera lösningar för att använda en USB-skrivare via ett datornätverk, inklusive utbyte via den anslutna datorn, använder trådlösa anslutningar eller konvertera skrivaren via en plug-in enhet

  USB-skrivare

  En USB-skrivare är ansluten direkt till en enskild dator med en USB-kabel. Denna metod innebär att det är enkelt att ansluta en sådan skrivare till alla datorer som har en USB-port. Detta är långt vanligare än den äldre seriella eller parallella portar skrivaren, som är sällsynta på moderna maskiner, i synnerhet bärbara datorer som netbooks och bärbara datorer. En USB-skrivare kan normalt anslutas och kopplas bort utan att behöva starta om en dator innan du skriver.

  Nätverksskrivare

  Ett nätverk skrivaren inte är knuten till någon särskild dator. Den kan nås av alla datorer i samma nätverk. I de flesta hem uppställningar, betyder det att skrivaren är ansluten till en router antingen med en fast anslutning eller trådlöst, på samma sätt som de olika datorerna i hemmet. Den viktigaste fördelen är att så länge skrivaren är påslagen, kan alla datorer utskrifter till den.

  Delning

  De flesta USB-skrivare som är ansluta till en maskin kan ställas in att vara tillgänglig för andra datorer på ett nätverk. Detta kan göras genom Kontrollpanelen i Windows, eller USB-skrivardelning program på Mac-datorer. Den största nackdelen med detta alternativ är att datorn ansluts direkt till skrivaren måste vara påslagen och inloggad för att skrivaren ska vara tillgänglig för andra maskiner.

  Skrivarservrar

  En USB-skrivare kan konverteras att agera i på samma sätt som en nätverksklar skrivare genom att lägga till en USB-skrivarserver. Detta är en maskinvaruenhet som ansluts till USB-porten på skrivaren och sedan ansluts till ett nätverk, antingen trådlöst eller med en Ethernet-kabel. Enheten replikerar helt enkelt den interna skrivarservern som är inbyggd i en nätverksskrivare. Priserna börjar på runt $ 50.

  Wireless

  Vissa skrivare kan anslutas trådlöst. Med en nätverksskrivare, kommer denna förbindelse mellan skrivaren och nätverket router, och det kommer oftast via Wi-Fi. Med en USB-skrivare, kommer anslutningen att mellan skrivaren och datorn och blir vanligtvis via Bluetooth eller infrarött. Detta kan spara behovet av ständig till-och frånkoppling av skrivaren, särskilt med bärbara datorer som används på flera platser. En nackdel med infrarött är att den kräver en direkt siktlinje mellan datorn och skrivaren.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man installerar en Hiro data faxmodem

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur reparera en icke-startbar Windows XP-skivan
 • Definitionen av logikkortet
 • hur man kan spara laptop batteri
 • Vad är funktionen av ett ergonomiskt tangentbord?
 • hur man justerar ljusstyrkan på Dell 24 "LCD monitor
 • hur du installerar RAM i en Toshiba Tecra
 • hur man byter RAM i en MacBook Pro
 • hur man bygger en egen dator
 • hur man använder en flash-enhet som RAM-minnet