Dator > Lägga till en andra hårddisk i XP

 • Lägga till en andra hårddisk i XP


 • Om du ofta rippa CD-skivor till din dator eller ladda ner stora filer från webben, kanske du upptäcker att din befintliga hårddisk inte har tillräckligt med utrymme att lagra alla dina data. Installera en sekundär hårddisk ger dig extra utrymme för att installera fler program utan att behöva radera dina befintliga filer. Installera en andra hårddisk i Windows XP består av fysiskt föra in enheten i datorn och ändra en inställning i operativsystemet

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . SATA eller IDE-kabeln.
  Hårddisk.


  1.
  Kontrollera datorns dokumentation för att se om den har en IDE-eller SATA-moderkort anslutning. Stäng av Windows XP och ta bort alla datorns anslutna kablar.
  2.
  Placera datorn fallet på en stabil arbetsyta och försiktigt lägga det på sidan så luckan är lätt tillgänglig . Ta bort de två skruvarna på baksidan slutet av panelen med en stjärnskruvmejsel.
  3.
  Tryck fast skivan försiktigt för att frigöra dess metallkanter och skjut panelen av datorn fallet. Hitta den aktuella hårddisken som innehåller Windows XP, som är satt i en av de rektangulära fack metall köra nära den främre delen av målet.
  4.
  Skjut den nya hårddisken i den första tillgänglig enhetsfacket under den aktuella hårddisken. Se till i slutet av enheten med de två kontakten portarna är vända mot i fallet och är synliga.
  5.
  Fäst skruvarna som följde med den nya hårddisken för att hålla det till enheten bukten. Hitta metall nätaggregatet, som ligger längst upp bakdelen av ärendet.
  6.
  Följ serie kablar ut nätaggregatet och hitta en kabel som inte används. Fäst den outnyttjade strömkabeln till elnätet på baksidan slutet av den nya hårddisken.
  7.
  Leta upp platta SATA kabel ansluten till den bakre änden av den gamla hårddisken Om din dator har en SATA-anslutning. Följ kabeln till SATA-portar moderkortet för att hitta portarna. Anslut en ny SATA-kabel till SATA-kontakt på baksidan av den nya hårddisken och koppla den andra änden till motsvarande moderkortet porten.
  8.
  Leta band stil IDE-kabeln ansluts till baksidan av den gamla hårddisken om datorn har en IDE-anslutning. Följ kabeln tills du hittar den sekundära plast kontakten i mitten av kabeln. Anslut den sekundära kontakten till IDE-porten på baksidan av den nya hårddisken.
  9.
  Återmontera datorns sidopanelen och koppla in kablarna du tog bort. Slå på datorn och vänta tills Windows XP att ladda.
  10.
  Öppna "Start"-menyn och välj "Kör. "Typ" compmgmt. msc "och klicka på" Enter ". Klicka på" Diskhantering "alternativet längst till vänster i fönstret.
  11.
  Högerklicka på enhetsbokstaven för nya hårddisken och välj "Initiera". Följ anvisningarna på skärmen för att initiera den nya enheten i Windows XP.

  tips och varningar


 • Vissa datormodeller fall använda ett lås tryckknapp eller en tumskruv istället för Phillips skruv. Antingen Tryck in knappen eller vrid skruven moturs och skjut panelen bort från fallet.
 • Om du installerar en IDE-hårddisk, måste du även ange bygelstift på baksidan av enheten till "Slave"-inställningen. Läs enhetens manual för att se vilka särskild utformning den använder för att beteckna "Slave"-inställningen, eftersom det varierar mellan olika modeller.
 • Om du bara använder den andra enheten för mer lagringsutrymme behöver du inte att installera ett operativsystem på den. Om du vill ha två operativsystem på din dator, till exempel Windows 7 och Windows XP, sätt in installationsskivan för operativsystemet i CD-enheten och starta om datorn. Följ instruktionerna på skärmen och ange den andra hårddisken som plats för att installera operativsystemet.
 • sekundära kontakten på IDE kabeln kanske redan används av en annan enhet. I så fall köpa en ny IDE-kabel och köra den från baksidan av den nya hårddisken till IDE-porten på moderkortet.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man fixar den mäktiga musen styrkulan

Relaterade artiklar


 • Felsökning en HP Photosmart 7960
 • Hur gör jag för PC Watch anteckningsbok på TV?
 • hur du tar bort drivrutiner Canon skrivare
 • Vad är en USB minne ljuduppspelning?
 • Hur man monterar ett SD-kort som hårddisk
 • hur man kopierar filer till ett Memory Stick
 • hur du väljer ett bra bärbar dator
 • hur man fyller en Canon 3e bläckpatron
 • partitionering hårddiskar tutorial
 • hur man installerar bläckpatroner på en Dell 924 skrivare