Dator > vad är din POP3-server?

 • vad är din POP3-server?


 • POP3 står för Post Office Protocol version 3. POP-servrar fungerar som postkontor lådor i att de har din e-post, eller e-post, tills du är redo att hämta den och läsa den. I jargong för officiella standarder, den dator du sitter vid och som du få din e-post som kallas en "klient värd. " Den dator som lagrar e-post förrän du ber om det med POP-tjänst är "server värd. "

  Hur det fungerar

  handlingar skicka och ta emot e-post är två helt olika processer som använder helt olika servrar. För att skicka e-post, ladda du ditt budskap till en SMTP-server. Som står till Simple Mail Transfer Protocol.  SMTP-servern samlar ditt meddelande och skickar det till Internet och till sin destination. Vid ankomsten till destinationen, är budskapet samlas in och förvaras av en POP-server (eller en IMAP-server, men mer det senare).  När du kontrollerar din e-post på en POP-server, frågar datorn till servern för att hämta alla meddelanden som är adresserade till dig. Du får din e-post i ditt e-postprogram och POP server raderar dessa meddelanden från sig själv.  Med POP-servrar kan du styra din e-post lokalt med datorn du använder.

  Identifiering

  Varje tjänsteleverantör vanligtvis driver egna e-postservrar. Vissa leverantörer inte får behålla POP3 servrar på alla  Bland dem som gör det.  Yahoos är pop . mail. yahoo. com.  Hotmail's är pop3. live. com.  MSN's är pop3. email. msn. com.  Se ett mönster? Om du är osäker, fråga din e-postleverantör: s tekniska support.

  RFC1939

  RFC1939 är det officiella dokument som beskriver POP3. Den beskriver i teknisk detalj hur en POP3-server måste fungera. Det färdigställdes i maj 1996.

  Pionjärer

  Det ursprungliga dokument som standardiserade POP, RFC918, skriven av JK Reynolds i oktober 1984.  POP3 bygger på Reynolds arbete. Marshall Rose tog de första stegen, men han delar äran för POP3 standard med John Myers i RFC1939.

  IMAP

  IMAP eller Internet Message Access Protocol, är ett annat sätt för en server för att lagra din e-post förrän du frågar att se det.  Det är mer modernt, mer flexibla och mer komplicerad än POP förfarande. Du får din e-post från en IMAP-server precis som du gör från en POP-server, men IMAP-servern fortsätter att lagra en kopia. Fördelen med detta är att du kan komma åt din e-post från var som helst, med någonting, och du får alltid se samma meddelanden. Med pop, när du hämtar din e-post på en dator, kan det inte längre läsas någon annanstans.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:specifikationer för Dell Dimension 4550

Relaterade artiklar


 • hur man byter RAM-minne på acer 5100
 • Hur du kalibrerar min laptop batteri
 • hur man ansluter en Logitech trådlös mus
 • hur man installerar en datorskärm
 • hur du ändrar inställningar från en inbyggd musmatta till en trådlös fjärrkontroll mus
 • hur man kan återställa en Dell Latitude D600
 • hur man byter en bläckpatron
 • hur man kan spara laptop batteri
 • hur man kan stoppa utskrift eller nedladdning en MPEG-fil
 • felsökning av en Printer Spooler saknas fel