Dator > tips & tricks för hårdvara och nätverk

 • tips & tricks för hårdvara och nätverk


 • Många datorer och nätverk aficionados vet tips och tricks för att använda vid arbete på hårdvara eller nätverk. Många tips och tricks kontroll för mycket specifika åtgärder, och vissa är bara intressant att dessa experter. Det finns dock några tips och tricks som alla kan använda.

  Dela mappar eller skrivare eller enheter

  Dela filer, mappar och andra enheter är det som gör arbetet med nätverk viktigt och nödvändigt. Det finns några knep du kan använda för att dela denna information i systemet. Mappdelning kan åstadkommas genom en rad enkla steg.  I Windows 7, gå till Start och välj "Computer" och sedan hitta filen eller mappen som du vill dela och väljer den. Högerklicka på objektet och välj "Egenskaper" och gå till fliken Delning. Klicka på länken Dela. Klicka på "Lägg . . . "; Här kan du välja folket att dela, som alla eller administratör, klicka sedan på" Dela ".  För att dela en skrivare eller en diskenhet, följer samma process.

  Felsökning Computer Network Connections med Ping

  En av de vanligaste problemen som uppstår i ett nätverk är att bestämma om du verkligen är på det nätverket. Om du bara ansluter ett nätverk för första gången, ser du en prompt, antingen ansluta till en domän eller arbetsgrupp. Men om du redan i ett nätverk och nu kan du inte ansluta till andra datorer eller enheter, måste du avgöra om ett sådant samband är möjligt.  Öppna upp kommandot fönster genom att gå till Start-> Kör -> skriv "cmd" och tryck på "Enter. "En svart fönster öppnas. Det är kommandofönstret Skriv" ipconfig /all "och tryck på" Enter ", vilket ger dig information om din nätverkskonfiguration Nätverket information om den dator finns, liksom IP-adress, porten. adressen och DNS-adress (Dessa kan ha ett utseende som 19. 51. 12. 66. ) Nu, för att avgöra om din nätverksanslutning finns, skriv "ping" och DNS-adress Om du får fyra svar, så har du en nätverksanslutning. Om inte, har du problem med din nätverksanslutning.

  Computer Filtyper

  En av de mest uppenbara och relevanta delar av informationen är namnet på objekt. Specifikt filer och mappar varje har namn (uppenbarligen), men filer har också förlängningar. Detta är tre-bokstavskombinationer efter den period, till exempel Word. exe. Ordet är filnamnet och exe är den typ av ärende. Tillägget identifierar familjen av filer som filen tillhör. Word. txt är inte detsamma som Word. exe. Den första är en textfil som kan innehålla information. Den andra är en körbar som kan starta Word.  Windows kan dölja förlängningar av filer, vilket gör det svårt att identifiera vad filen är. För att komma runt det, i Windows 7 och XP, klicka på Start och klicka på "Dator" eller "Den här datorn. " I den övre menyn, gå till "Verktyg". Klicka på "Mappalternativ", "Visa" och avmarkera "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper". Du kommer att kunna se anknytningar.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du väljer ett bra bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en PMU
 • hur man byter en nyckel mössa på en Dell Inspiron 6000
 • hur du aktiverar automatisk uppspelning på en USB-
 • hur förklarar RAM i en dator
 • hur man fixar en trasig laptop tangentbord
 • Information om Compaq Presario 1275
 • Skillnaden mellan firewire och usb-ljudkort
 • hur du ändrar bläckpatroner för HP 5510
 • hur man skriver ut 5x7 bilder på en kanon S9000
 • tips & tricks för hårdvara och nätverk