Dator > hur man raderar en hårddisk med Windows 95

 • hur man raderar en hårddisk med Windows 95


 • Radera hårddisken kan vara en skrämmande uppgift, men kanske mer nödvändigt än de flesta inser. Du kan behöva att skapa mer utrymme på hårddisken eftersom det blivit så belamrad med skräp-filer det går långsammare än melass. Din lokala dator butik kan radera din hårddisk för ett par hundra dollar, eller du kan göra det själv med hjälp av hårddisk-torka programvara

  Du behöver:.
  Hårddisk-torka programvara
  . Windows 95-programvara skivan.


  1.
  Ladda hårddisk-torka programvara. Du kan köpa programvaran på en lokal dator och elektronik butik, eller ladda ner program från Internet. Det finns flera program tillgängliga alternativ kommer att fungera för Windows 95 och andra plattformar datorn som Macintosh och Linux.
  2.
  Säkerhetskopiera din information på en extern hårddisk. Om du inte är intresserad av att helt formatera om hårddisken och radera alla filer och information, köpa en extern hårddisk som kan anslutas till datorn via USB-porten. Dra och släpp filer som du vill rädda till den externa enheten innan fullständigt utplåna din dators hårddisk. Alla personliga foton, viktig information eller dokument ska sparas innan rendering dessa filer oåtkomliga.
  3.
  Sätt i skivan i datorns skivenhet. Bruksanvisningen som medföljer programvaran kommer att lämna särskild information att skriva in i adressfältet för att påbörja installationen. Individuella program kommer att kräva en installation process som är specifik för det programmet. Läs igenom programvarans kapacitet första se till att det kommer att uppfylla de torka som du behöver. Följ anvisningarna fullt ut att uppnå tillfredsställande resultat.
  4.
  Starta om din dator för att bli tillfrågad om programmets installationen. När du uppmanas ange "c: /s" i fönstret adressfältet. När datorn frågar "Är du säker på att du vill radera allt på enhet C:" klicka "Ja" för att fortsätta med torka
  5
  Starta om datorn med skivan torka fortfarande. . på skivan enheten. När torka är klar uppmanas du igen för att installera en plattform, exempelvis Windows 95. Sätt in Windows 95 CD-skiva i enheten och skriv "D:" i fönstret baren. När datorn hittar skivan enheten skriver WIN95 CD och tryck på "Enter". Programmet kommer då att leda dig till Windows 95 katalog där du kommer in "X:. \ WIN95> i typ setup för att påbörja Windows 95 installation
  6
  Följ installationsguiden instruktioner. att slutföra ominstallation av Windows 95. Du kan sedan flytta filerna du sparat på din externa enhet tillbaka till datorns formaterat om hårddisken.

  Tips och varningar


 • Var säker på att du är redo för att avlägsna av alla program och filer från din dator innan du börjar. Genom att torka den hårddisk som du gör dessa filer oåtkomliga.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du ansluter min laptop till mitt hem trådlös

Relaterade artiklar


 • vad är en 40GB hårddisk?
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Acer laptop
 • hur man fixar en handikappad tangentbord mus
 • trådlös dator utskrift
 • hur du aktiverar automatisk uppspelning på en USB-
 • hur du lägger till minne till en Dell 2400
 • hur man installerar RAM Acer Aspire 5315-serien
 • Hur man testar trådlöst internet
 • hur man hittar där Sound Blaster är i din dator
 • hur man hanterar flera bildskärmar