Dator > hur man gör en bootbar DOS-minne

 • hur man gör en bootbar DOS-minne


 • Flash-enheter är identiska med hårddiskar i lagringskapacitet, förutom att de är många gånger mindre i storlek och använda halvledarminne. En flash-enhet kan användas för att starta, eller "boot", en dator när den har rätt format. PC måste ha en diskettenhet i syfte att skapa den startbara DOS flash-enhet. Du behöver också en startdiskett från en PC installationsprogram och ett DOS boot program laddats ner från Internet. Det finns många gratis alternativ
  1.
  Hämta en DOS-boot Storage Utility till datorns skrivbord, till exempel HP USB Disk Storage Format Tool (se länk i resurser). Dubbelklicka på filen när den har hämtats. Följ menykommandon att installera den på PC: ns hårddisk.
  2.
  Ladda ner ett DOS-boot verktyg till datorns skrivbord, till exempel HP Drive Key Boot Utility programmet (se länken i Resources). Dubbelklicka på filen när den har hämtats. Följ menykommandon att installera den på PC: ns hårddisk. Starta om datorn.
  3.
  Anslut kontakten på USB-flash-enheten i en USB-port på datorn.
  4.
  Starta DOS boot Storage Utility programmet genom att välja den från "start", "Alla program" pop-up menyn.
  5.
  Välj USB flash-enhet från "Device" rullgardinsmenyn på DOS Lastutrymme programverktyg huvudskärm. Välj "FAT32" från "Format" rullgardinsmenyn på DOS Lastutrymme nytta programmets huvudfönster.
  6.
  Klicka på "Start"-knappen på DOS Lastutrymme nytta programmets viktigaste skärmen. Vänta tills texten visas i ett fönster att konstatera att programmet har avslutats formatera USB-minne. Avsluta DOS Lastutrymme hjälpprogram.
  7.
  Starta DOS-verktyget boot program genom att välja det från "start", "Alla program" pop-up menyn. Välj USB flash-enhet från "Device" rullgardinsmenyn på DOS boot verktyget huvudskärm. Klicka på knappen "Nästa" längst ned på skärmen för att gå till en ny skärm.
  8.
  Kolla "Skapa ny eller ersätta befintliga Bekräftelse" kryssrutan på skärmen. Klicka på knappen "Nästa" längst ned på skärmen för att gå till en ny skärm.
  9.
  Kolla "Hard Drive"-rutan på skärmen. Klicka på knappen "Nästa" längst ned på skärmen för att gå till en ny skärm.
  10.
  Kolla "Skapa ny File System"-rutan på skärmen. Klicka på knappen "Nästa" längst ned på skärmen för att gå till en ny skärm.
  11.
  Kontrollera "Firmware Flash Package" kryssrutan på skärmen. Klicka på knappen "Nästa" längst ned på skärmen för att gå till en ny skärm.
  12.
  Klicka på "Avsluta"-knappen på skärmen när det inte längre är nedtonad. Avsluta programmet. Högerklicka på ikonen för USB-flash-enhet som är på skrivbordet. Välj "Mata ut" från popupmenyn. Ta bort USB flash-enhet från datorns USB-port.

  Tips och varningar


 • Använd inte en billig USB-minne som det är mer benägna att diskfel under använda än en som är gjord av dyrare material.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur till återvinna bärbar batteritid

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka laptop kyla
 • problem med färg på återvunnet papper
 • Definitionen av en intern hårddisk
 • hur man hittar grafikkortet information på en dator
 • hur du tar bort en Stickat CD från en PowerBook G4
 • baggen specifikationerna för en Dell Inspiron 2200
 • hur man kan förbättra datorns prestanda
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless 4000 tangentbord
 • Vad behöver jag för att ansluta kabeln TV till min dator?
 • hur du kopierar filer från en CD till en flash-enhet