Dator > hur man fixar en trasig laptop tangentbord

 • hur man fixar en trasig laptop tangentbord


 • När din bärbara dator tangentbordet slutar fungera, är det mycket svårare att ersätta än en vanlig stationär tangentbord. Istället för att bara koppla ur och ersätta tangentbordet måste du delvis isär den bärbara datorn att ta bort och ersätta tangentbordet. De flesta ägare föredrar att ha ett datortekniker fixa en trasig laptop tangentbord. Däremot kan du sluta betala hundratals dollar i reparationer avgifter. Istället kan du ersätta det själv med några verktyg och en ersättare tangentbord utformad för att passa dina specifika laptop.

  Du behöver:
  Laptop skruvmejsel som
  . Ersätter tangentbordet.


  1.
  Koppla bort strömförsörjningen från den bärbara datorn och stängde ner datorn. Vänd på enheten och leta reda på batteriet och ta ur batteriet switch. Tryck på strömbrytaren och ta ut batteriet.
  2.
  Leta tangentbordet skruvarna på datorns undersida. Dessa skruvar är ofta i centrum för den bärbara datorn, nedanför tangentbordet. Ta bort skruvarna med en liten stjärnskruvmejsel. Observera att inte alla bärbara datorer har skruvarna som håller fast tangentbordet på undersidan av den bärbara datorn.
  3.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka, och öppna skärmen. Ta bort tangentbordet bezel, sitter ovanför tangentbordet och nedanför displayen, genom att sätta in en liten platt redskap mellan tangentbordet bezel och datorväskan. Arbetet kärlet runt bezel tills alla klipp frigöra den från fallet.
  4.
  Ta bort tangentbordet skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Skruvarna är placerade högst upp på tangentbordet under tangentbordet ramen.
  5.
  Lyft tangentbordet från toppen tills du har tillgång till flatkabeln under den. Använd ett tunt redskap för att lossa kabeln från moderkortet. Var extra försiktig med kabeln som plast-kontakten kan lätt brytas.
  6.
  Ta bort tangentbordet genom att lyfta upp på toppen. Dra den mot skärmen. Obs! Det finns flikar på undersidan av den bärbara datorn tangentbordet. Kassera det gamla tangentbordet.
  7.
  Anslut flatkabeln från de nya tangentbordet till kontakten på moderkortet. För in flikarna från det nya tangentbordet till lämplig spåren på datorväskan. Lägg tangentbordet plant.
  8.
  Säkra tangentbordet med skruvarna du tidigare tog bort på toppen. Sätt tillbaka tangentbordet bezel av foder flikarna upp med lämpliga platser och trycka ner den.
  9.
  Vänd laptop över. Sätt i skruvarna i botten på den bärbara datorn. Sätt i batteriet, anslut enheten i och slå på den. Öppna ett dokument av något slag för att testa de nya bärbara datorns tangentbord för att du installerat det på rätt sätt.

  Tips och varningar


 • Om du inte vet utbytesdelen numret för ett tangentbord att passar din specifika modell av bärbar dator, oftast kan du hitta denna information på undersidan av tangentbordet bort.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Hur man monterar ett SD-kort som hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du säkerhetskopierar data till en extern hårddisk
 • hur du flyttar itunes universitetskurser från din dator till din IPAD
 • hur man byter Lenovo T61 minne
 • hur du installerar minne på en Dell B130
 • USB instruktioner flash-enhet
 • hur man byter RAM i en MacBook Pro
 • Hur man monterar en dator fläkt
 • Vad är funktionen av ett ergonomiskt tangentbord?
 • hur man hanterar flera bildskärmar
 • specifikationerna för en Lenovo ThinkPad T400