Dator > Hur man monterar ett SD-kort som hårddisk

 • Hur man monterar ett SD-kort som hårddisk


 • Ett Secure Digital-kort (SD) är för alla praktiska ändamål en hårddisk. De enda skillnaderna mellan den och hårddiskar vanliga i användning med datorer är att SD-kortet använder halvledarminne att lagra data, snarare än ett mekaniskt spinning tallrik, och är många gånger mer portabel. Montering av en SD-kort på en dator som ska användas som en hårddisk krävs att den är formaterad så operativsystemet kan erkänna det. Detta innebär inte några program för att installeras som operativsystem på både PC och Mac är utrustade att formatera ett SD-kort.

  Montering SD-kortet på PC


  1.
  Sätt in SD-kortet i SD-läsarens slot. Anslut SD-kortläsare USB-kabeln till en USB-port på datorn.
  2.
  Gå till "Start", "Den här datorn", "enheter". Högerklicka på ikonen för SD-kort som är under "flyttbara enheter och lagring" fliken i mitten av fönstret som har dykt upp på skärmen. Välj "Egenskaper" från popup-menyn. Klicka på "Format" fliken längst upp i det nya fönstret som visas
  3.
  Avmarkera "Quick-format"-rutan på fönstret. Välj ett format från "Format typ rullgardinsmenyn, till exempel" FAT32 "som gör det möjligt att SD-kortet kan användas på både Mac och PC.
  4.
  Klicka på" Start "-knappen i det nedre högra hörnet av fönstret. Klicka på det röda" X "i övre högra hörnet av fönstret när förloppsindikator som har framgått i botten av fönstret har fyllts i fullständigt från vänster till höger. Stäng andra fönster som fortfarande är öppna genom att klicka på röda knappen "X"
  5.
  Högerklicka på ikonen för SD-kort som nu finns på skrivbordet när du är klar använder den som en hårddisk. Välj "Mata ut" från popupmenyn. Ta ut SD-kortet från SD-kortläsaren Penningautomatföreningen. Ta ut SD-kortläsare USB-kabel från USB-porten på datorn.

  Montering SD-kortet på Mac


  1.
  Sätt in SD-kortet i SD-kortläsare s kortplats. Anslut SD-kortläsare USB-kabeln till en USB-port på Mac.
  2.
  Starta programmet Skivverktyg genom att dubbelklicka på dess ikon inne i "Utility"-mappen som kan hittades inne i "Program"-mappen. Vänta på Skivverktyg programmets huvudfönster visas.
  3.
  Klicka en gång på ikonen för SD-kort som är i vänster sida av Skivverktyg programmets huvudfönster. Klicka på "Radera" fliken högst upp på Skivverktyg programmets huvudfönster.
  4.
  Ange ett namn i fältet "Name" som är under "Radera"-fliken. Välj ett format från "Format" rullgardinsmenyn under "Namn". Till exempel "MSDOS" eller "Mac Extended. "
  5.
  Klicka på "Radera" längst ner till höger i Skivverktyg programmets huvudfönster. Klicka på "Radera" knappen på bekräftelsen popup-fönster. Vänta som en bekräftelse popup-fönster försvinner och en förloppsindikator längst ned o Skivverktyg programmets huvudfönster fyller i från vänster till höger.
  6.
  Avsluta programmet Skivverktyg när förloppsindikatorn är helt fyllas i. Dra ikonen för SD-kort som nu finns på skrivbordet till "papperskorgen" när du är klar använder den som en hårddisk. Ta ut SD-kortet från SD-kortläsaren Penningautomatföreningen. Ta ut SD-kortläsare USB-kabeln från USB-porten på Mac.

  tips och varningar


 • En dator som har en SD-kortplats inte kommer att behöva använda en SD-kortläsare.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:USB instruktioner flash-enhet

Relaterade artiklar


 • vad är meningen med diskettenheten?
 • hur du ställer in en stationär dator
 • hur man installerar ett trådlöst kort på en Dell Latitude C610 laptop
 • hur man upptäcker den VGA-kort
 • Definitionen av USB-enheter
 • hur man hittar grafikkortet information på en dator
 • Hur jämför jag ebook läsare?
 • hur man kan stoppa en minnessticka från att köra
 • hur du lägger till RAM-minne till en Dell
 • hur du flyttar itunes universitetskurser från din dator till din IPAD