Dator > videokonferensutrustning & komponenter

 • videokonferensutrustning & komponenter


 • Enligt webbplatsen för det samarbetsvilliga skoldistrikt, uppstår videokonferenser när två eller flera personer på olika platser kan se och höra varandra i nära realtid. Videokonferens används i skoldistrikt, universitet, företag, sjukhus, myndigheter och andra institutioner på grund av dess rimliga kostnader och enkel åtkomst. När du installerar videokonferenser komponenter, designers har möjlighet att lägga på utrustning till befintliga datorer eller köpa särskilda system som har alla nödvändiga komponenter i ett komplett paket.

  Kameror

  För att hålla en videokonferens, måste det finnas en kamera som finns i båda rummen. Det finns flera typer av kameror som fungerar för detta ändamål. Det är dock viktigt att veta att kameran kvaliteten avgör hur videon kommer att visas på mottagarsidan. Kameror kan vara enkel funktion eller har lagt funktioner som panorering, lutning och zoomning eller linser av olika vinklar. Vissa kameror fokus även automatiskt medan andra kräver anpassning och uppföljning.

  Bildskärm

  Videon visas i en videokonferens hänvisar till skärmen eller tv används för att visa den andra platsen. Displayen kan vara en stor skärm med en videoprojektor eller en TV-skärm eller monitor. Storleken på utrymmet ofta bestämmer storleken på bildskärm.

  Data Transfer

  Det finns två huvudsakliga typer av dataöverföring som används i videokonferenser. Integrated Services Digital Network (ISDN) konferenser använder specifik utrustning och linjer för att ge oavbruten tjänst. Det är dyrt men har mest tillförlitliga och håller hög kvalitet. En persondator eller webb-baserade system, även kallat IP (Internet Protocol) videokonferens, används oftast eftersom det normalt sett inte kräva av användarna att köpa ytterligare utrustning. Men för att säkerställa lyckade konferenser, skall storleken av nätverkets bandbredd tas med i beaktande. Till skillnad från ISDN videokonferenser, har IP-konferenser inte en särskild linje. Därför garanterar en större bandbredd att information kan överföras utan avbrott i anslutningen.

  Codec

  En programmerare-dekoder, eller codec, är ett annat namn för en videokonferens enhet. Codecs är antingen fristående maskinvara eller programvara som används med en dator. Digital ljud-och videofiler är komprimerade med en codec när det sparas och expanderas av codec när den spelas upp, enligt TechTerms. com. I videokonferenser är codecs som används för att komprimera data genom att koda eller avkoda en signal eller digital signal. Detta gör videoströmmar som kan överföras via paket över ett digitalt nätverk.

  Ljudapparater

  Ett bra ljudsystem är viktig för videokonferenser. Om en video problemet eller nödsituation uppstår, en videokonferens kan fortsätta med en bra ljudanläggning. En mikrofon kan behövas, eller flera mikrofoner kan behövas i ett rum med fler deltagare. Mikrofoner bör full duplex, vilket innebär att de kan användas med två-vägs transmission och justera. Högtalare behövs också för att hålla en konferens. Dessa kan vara fristående eller kan en del av bildskärm. Små Ljudmixers kan användas för att ge bättre kontroll över ljudsignaler. Förstärkare kan användas för att bidra till att överföra ljud till andra platser. Integrerat ljudsystem med mikrofoner, förstärkare, högtalare och ljud blandare är också tillgängliga och kan byggas för att tillgodose behoven av rummet.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du uppdaterar en mac dator från 2001

Relaterade artiklar


 • hur du installerar en minneskrets i en bärbar dator
 • installation av minne i en Dell Precision arbetsstation 390
 • hur man installerar en HP Scanjet 4300C
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • specifikationer för ett Compaq Presario v5303nr
 • Definitionen av en intern hårddisk
 • av specifikationer för en IBM ThinkPad R40
 • hur man skriver ett SD-kort
 • hur man identifierar kort NVIDIA-grafikkort
 • hur man ansluter en USB-mus på en Dell Studio 17 bärbar dator