Dator > hur man installerar en Intel-processor

 • hur man installerar en Intel-processor


 • Intel gör många centralenheter (CPU) som används i datorer. Oavsett vilken typ av Intel-processor, är den grundläggande installationen nästan identiska. Du bör ha någon erfarenhet av att arbeta på insidan av datorn innan du försöker en Intel-processor uppgradering

  Du behöver:.
  Kompatibla moderkort
  . Intel-processor.
  Platt skruvmejsel.
  Phillips-skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Bekräfta ditt moderkort är förenligt med den Intel CPU du vill installera. Moderkort normalt endast att stödja en typ av CPU slot, så köp en Intel-processor som är kompatibel med den kortplatsen.
  2.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Sätt ett anti-statiskt armband kring en av dina handleder och fäster remmen är metallklämman att en metall del av datorns hölje att förhindra statiska urladdningar.
  3.
  Öppna datorn från fall till skruva alla fästskruvarna med kryssmejsel eller genom att öppna en sidoplåt. Förfarandet för att undanröja fallet sida panel varierar beroende på ditt ärende modell, så konsultera tillverkarens instruktioner för mer information.
  4.
  Ta bort kylflänsen på toppen av din nuvarande processor. Borttagningsprocessen kan variera beroende på typ av kylfläns. Generellt trycka ner båda klämmorna att smälla kylflänsen ur sitt fäste och ta bort det från datorn. Med hjälp av en pappershandduk att torka bort eventuella överskott termisk pasta från kylflänsen. Du kommer att tillämpa nya termisk pasta senare.
  5.
  Dra spaken på CPU sockeln ner mot dig och bort från platsen. Tryck metallklämman bredvid CPU uttaget till luckan öppen isoleringshöljet. Ta bort den gamla CPU långsamt och försiktigt. Se till att du lyfta och hålla processorn i sidorna, undvika kontakt med den lilla stift sticker ut från botten av processorn.
  6.
  Rikta in den nya Intel-processor så att de två skårorna i processorn linje med flikarna i CPU-sockeln. Notera guld triangel i ett hörn av din nya processor. Rada upp som triangel med triangeln tryckt på moderkortet uttaget. Tvinga aldrig CPU i uttaget. Om det är korrekt inställd, kommer CPU glida på plats.
  7.
  Stäng skyddet. Lås CPU i uttaget genom att trycka spaken på plats igen. Sprid en ärtstor mängd termisk pasta ovanpå processorn locket.
  8.
  Tillbaka kylflänsen genom att trycka hårt på plats och använda klämmor för att fästa det på plats ovanpå av processorn.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur förklarar RAM i en dator

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bar högtalare på en Dell
 • hur man byter dell C400 minne
 • hur du aktiverar Bluetooth på en Dell Inspiron 1525
 • hur du hittar minnesplatser för en Dell Latitude D620
 • hur man ansluter en PC TV tuner till en TV
 • hur du tar bort hårddisken på gateway bärbara serie 0039180051
 • hur du justerar logitech trådlös mus
 • hur man kan öka laptop kyla
 • Felsökning Sierra Wireless
 • hur man installerar programvara till ett USB-minne