Dator > hur man bygger en begagnad dator

 • hur man bygger en begagnad dator


 • Ombyggnad en äldre dator är ett tufft jobb, men det har sina belöningar. Att fullgöra denna uppgift behöver du en fungerande kunskap om hur datorer fungerar-i synnerhet hur deras integrerade delar samverkar

  Du behöver:.
  Platt skruvmejsel
  . Philips skruvmejsel.
  Nytt moderkort.
  Torr trasa.
  Ny CPU.
  Pentium IV-processor.
  CD-RW-enhet.
  Nya ljudkort.
  Nytt grafikkort.
  Windows 7 eller XP diskarna.


  1.
  Öppna tornet (modellerna varierar). Exponera insidan av datorn och ta bort skruvarna i hårddisken. Ta bort plasten nätdelen kontakten och IDE-kabel, och lossa hårddisken från höljet.
  2.
  Ta bort plasten stickkontakten från CD-ROM-enheten och IDE-kabeln . Skruva av CD-ROM-enheten och ta bort den. Om datorn har en diskettenhet, dra ut kablar och skruva loss och ta bort den. Upphäva den diskettenheten och installera den senare.
  3.
  Bort RAM-minnen från moderkortet. Pop ut den vita (eller brun) klipp genom att trycka ner eller lyfta upp. Skruva av grafikkort, om tillämpligt. Några gamla datorer har ombord grafik integrerat i moderkortet. Detsamma gäller för ljudkortet. Om inget ljudkort är installerat, flytta sedan till nästa steg.
  4.
  Dra alla IDE kablar från moderkortet. Lossa skruvarna och ta bort moderkortet. Det brukar vara sex skruvar i olika positioner. Rengör insidan av tornet med en torr trasa för att få bort damm och spindelväv.
  5.
  Montera den nya moderkortet in i tornet. Säkra den med skruvar och montera den nya CPU-enhet. Fäst den nya processorn enheten till moderkortet i det tilldelade position. Returnera RAM-minnen på plats.
  6.
  Fäst hårddisken IDE-kabeln till platsen på motherboard. Slot hårddisken tillbaka i facket. Fäst den vita kontakten och den motstående änden av IDE-kabeln till hårddisken.
  7.
  Placera CD-RW-enheten i spåret tidigare använts av CD-ROM-enhet. Montera strömkälla till den. Anslut den tunna domkraften kabeln till CD-RW (det borde ha ingått i enheten). Fäst den andra änden till lämplig plats på ljudkortet.
  8.
  Snap det nya grafikkort i en PC-kortplats på moderkortet. Fäst den med skruvarna. Du kanske måste ta bort två av metall facket täcker för att passa grafikkort och ljudkort. Montera ljudkortet på plats samma sätt.
  9.
  Tillbaka diskettenheten till sin plats och dra åt skruvarna. Fäst alla kablar och stäng tornet. Sätt i nätsladden och slå på datorn. Datorn piper några gånger som den startar. Om du använder ett äldre operativsystem såsom Windows 95 eller Windows 98, få krävs system skivorna som innehåller antingen Windows XP eller Windows 7-versioner.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du kontrollerar om Logitech datorhögtalare fungerar

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en USB-mus på en Dell Studio 17 bärbar dator
 • hur man fixar usb flashdrives
 • hur du använder HP-skrivare 2015
 • hur man kan stoppa en minnessticka från att köra
 • hur man hittar grafikkortet information på en dator
 • Hur man överför gamla data till en ny dator
 • hur du ansluter till en CD-ROM-enhet torn
 • hur man skriver ut 5x7 bilder på en kanon S9000
 • hur du ställer in ett trådlöst tangentbord och mus
 • hur man bränner en dvd på en Macintosh