Dator > hur man ansluter en IDE till en bärbar dator

 • hur man ansluter en IDE till en bärbar dator


 • IDE (Integrated Drive Electronics) hårddiskar är vanliga i stationära datorer. Men eftersom bärbara datorer blir billigare och så robust som stationära datorer, är konsumenter att göra bytet. IDE-hårddiskar, separat och oberoende av stationära datorer, som regel bestående och har en stor lagringskapacitet. Om du har bytt till en bärbar dator kan du fortsätta att dra värde från en IDE-hårddisk. Förstå att datorer använder en annan hårddisk gränssnitt, som kallas SATA (Serial Advanced Technology Attachment), men du kan använda en USB (Universal Service Bus)-anslutning i stället. USB-tekniken är "universella" över de olika typer av persondatorer

  Du behöver:. .
  IDE-till-USB-kabel, med strömadapter
  Microsoft Windows XP, Vista eller 7-operativsystem.


  1.
  Köp en "IDE till USB" kabel från en lokal elektronik /dator återförsäljaren eller en onlinebutik. Leta efter den ena änden av kabeln till en USB-kontakt som kommer att ansluta till en USB-port, medan den andra änden kommer att anpassas för att passa på stiften på en IDE-hårddisk (se Resurser för ett exempel).

  2.
  Anslut IDE slutet (kvinna) av kabeln till IDE-stift driva kontakt (hane). IDE stift är guld-eller silverfärgad nålar om hårddisken som glida in i miniatyr spår på adaptern. Var noga med att matcha stiften exakt, eftersom de kommer att böja och bryta felkopplingar.
  3.
  Anslut strömadaptern som medföljer IDE-till-USB-kabeln till IDE-hårddisk . Anslut adaptern till ett eluttag, så kommer du att höra IDE-hårddisk slå på och börja snurra.
  4.
  Anslut USB-änden av kabeln till en ledig USB-port på den bärbara datorn. Vid denna punkt är ansluten till tre olika platser: eluttag för makt, IDE-hårddisk och USB-porten. Säker plats på hårddisken på bordet och ställ in kablarna åt sidan bredvid din bärbara dator. Se till att IDE-hårddisk är platt.
  5.
  Övervaka din laptop LCD-skärm nära aktivitetsfältet längst ned på skrivbordet. Leta efter ikoner nära operativsystemet klocka och lyssna efter ljud från högtalare. Operativsystemet är installerat standard-USB-drivrutiner så att din bärbara dator känner igen din IDE-hårddisk. En popup-ballong kommer upp när processen är klar.
  6.
  Klicka på ikonen för att öppna "Dator", "Den här datorn" eller "Windows Explorer". IDE hårddisk är tilldelas en enhetsbokstav när den är ansluten till den bärbara datorn. "C"-enhet är primärt och hus operativsystemet, och därför kommer den IDE-hårddisk har en senare skrivelse uppdrag, t. ex. "F", "G" etc.
  7
  <. br> Dubbelklicka på den enhetsbokstav som gäller för din IDE-hårddisk för att öppna den. Lägga till och ta bort filer och mappar, per vanligt.

  Tips och varningar


  Köp
 • en kabel den stöder både IDE-hårddiskar (desktop) och SATA-hårddiskar (bärbara datorer), som ni kommer att få mer användning av din investering.
 • IDE-hårddiskar är hållbara, men du bör ändå hantera det försiktigt så att du inte skadar stift eller omilt rörliga delar.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man byter fläkten i en HP dv5230 bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man fyller 93 hk färgbläckpatronerna själv
 • Lägga till en skrivare med en IP-adress
 • hur man kan förbättra bärbara prestanda
 • skillnaden mellan RGB och SVGA-kablar
 • hur man återställer en HP 2550l color laserjet
 • hur du tar bort fallet från en HP Pavilion A720
 • hur du ställer in ett trådlöst tangentbord och mus
 • felsökning av en Logitech v470 bluetooth Cordless Laser Mouse
 • hur man byter en CMOS-batteri på en bärbar dator
 • hur man ansluter en bar högtalare på en Dell