Dator > hur kopiera hårddisken till en ny dator

 • hur kopiera hårddisken till en ny dator


 • När du köper en ny dator, är det viktigt att överföra alla dina filer från din gamla hårddisk till din nya, särskilt om de är värdefulla foton eller du är beroende av dem för skolan eller arbetet. Om du bara vill överföra filer, kan du ansluta datorerna med en Ethernetkabel sladd och dumpa filerna från den ena till den andra, även om de båda datorerna har olika operativsystem. Överföra komplett hårddiskar komplicerar processen, eftersom den innebär en överföring av program och system utöver enkla filer.
  1.
  Säkerhetskopiera dina filer och andra data. Om något dåligt händer när du kopierar hårddisken över till en ny dator, kommer du att åtminstone ha filer och program information säkerhetskopieras. Du kan göra detta genom att spara digitala data till en extern, USB hårddisk eller genom att köpa hårddisk kloning programvara.
  2.
  Formatera din nya hårddisk. En hårddisk kan inte lagra data om den har formaterats. De flesta nya datorer levereras med pre-formaterade hårddiskar. Formatera en hårddisk raderar all information som lagras på det, så försiktig med detta steg. För att formatera hårddisken, gå till "Min Dator", högerklicka på den enhet du vill formatera och klicka på "Format" i menyn som dyker upp.
  3.
  Manuellt kopiera data. Installera din gamla hårddisk till din nya dator som en sekundär enhet, eller installera din nya hårddisken i din gamla dator som primär enhet. Flytta all information från den gamla enheten att den nya, med undantag för WIN389. SWP fil. Stäng av datorn, installera hårddiskar tillbaka till sina rätta platser, och starta om datorn  Obs. Inte slutföra det här steget om du väljer steg fyra istället.
  4.
  Installera överföring programvara. Följande steg beror på vilket program du väljer, men alla kommer att guida dig genom processen att flytta din gamla hårddisk till din nya från datorskärmen. Move Me är Drive Backup Express, DriveImage XML och XXCLONE avsedda för Windows operativsystem, medan program som Clonezilla och VÄLBEFINNANDE Skivavbildning kan kopiera hårddiskar mellan olika operativsystem.  Obs:. . Du behöver inte utföra det här steget om du avslutat steg tre
  5
  Organisera dina filer . Bestäm hur du vill hantera filer på den nya datorn, och organisera dem därefter. Bestäm vilka genvägar du vill på skrivbordet och vilka du vill behålla dolda. Och slutligen, tycker om att använda din nya dator.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man installerar RAM på en Dell Dimension 3000 Pentium 4

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en SATA DVD-enhet till Windows XP
 • Skillnaden mellan nätverkskablar katt 6 & cat 5
 • Hur jämför jag ebook läsare?
 • hur man kan utvidga skrivbordet över två bildskärmar på en Mac
 • hur du lägger till minne till en eee 901
 • vad är roten till ett USB-minne?
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless 4000 tangentbord
 • hur man ansluter en Logitech trådlös mus
 • Vad behöver jag för att ansluta kabeln TV till min dator?
 • hur du justerar logitech trådlös mus