Dator > hur du uppdaterar en mac dator från 2001

 • hur du uppdaterar en mac dator från 2001


 • Apple iMac dator som gjordes 2001 har en 233 MHz PowerPC 750 (G3) processor, men kommer med en gammal version av Mac-operativsystemet. IMac kan uppdateras för att köra 10. 3. 9 version av operativsystemet Mac OS X, så att ha fler funktioner än vad som ursprungligen tillgänglig. Du kommer att behöva särskild beställa CD-versionen av Mac OS X 10. 3 (Panther) från Apple eller en tredje part återförsäljare eftersom iMac inte kommer med en DVD-enhet

  Du behöver:.
  Ethernet-kabel Mac OS X 1.
  03 CD installationsskivorna.
  Trådburet nätverk.


  1.
  Fäst ena änden av en Ethernet-kabel till Ethernet-porten på iMac. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till en port på routern för det trådlösa hemnätverket.
  2.
  Slå på iMac. Vänta tills skrivbordet visas. Tryck på "Mata ut" knappen på tangentbordet för att mata ut skivfacket. Dra skivfacket hela vägen ut från sidan av iMac med fingrarna.
  3.
  Stäng av iMac. Placera den första installationsskivan för Mac OS X 10. 3 på skivfacket. Tryck in skivan tillbaka facket i sidan av iMac med fingrarna tills den klickar i läge.
  4.
  Slå på iMac medan du håller ner på "C" på tangentbordet . Släpp "C" tangenten när Apple-logotypen visas.
  5.
  Vänta vid den första installationen skärmen visas. Följ menykommandon att börja installera Mac OS X 10. 3.
  6.
  Tryck på "Mata ut" knappen på tangentbordet för att mata ut skivsläden när tillsagd att göra så av installatören. Dra skivfacket hela vägen ut från sidan av iMac med fingrarna. Ta ut OS X-skivan och ersätta den med den nästa som behövs för att fortsätta installationen. Tryck in skivan tillbaka facket i sidan av iMac med fingrarna.
  7.
  Upprepa proceduren för att ersätta cd-skivor tills installationen är klar. Följ alla kommandon som utfärdas under installationsprocessen. Vänta som iMac startar i Mac OS X 10. 3 och visar ett skrivbord på skärmen när installationen är klar.
  8.
  Dra ikonen för den senaste CD: n av installationen som finns på skrivbordet till papperskorgen. Vänta tills skivfacket matas ut. Dra skivfacket hela vägen ut från sidan av iMac. Ta bort CD. Lägg den och de andra installationsskivorna CD bort för förvaring.
  9.
  Gå till "Apple"-menyn och välj "Software Update" från rullgardinsmenyn. Vänta på en skärm visas med uppdateringen till OS X 10. 3. 9 är noterade på den.
  10.
  Markera kryssrutan bredvid OS X 10. 3. 9. Klicka på knappen "Fortsätt" på skärmen för att ladda ner uppdateringen. Klicka på "Starta"-knappen när den visas i ett fönster på skärmen. Vänta som OS X 10. 3. 9 uppdateringen är installerad i operativsystemet OS X och iMac omstarter.

  Tips och varningar


 • Installera extra minne till iMac rekommenderas när man kör OS X 10. 3

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Skillnaden mellan firewire och usb-ljudkort

Relaterade artiklar


 • Felsökning batteri frågor för Sony Vaio
 • hur man gör en systemåterställning på en Toshiba laptop
 • hur man byter en display Toshiba laptop
 • hur man justerar ljusstyrkan på en Toshiba Satellite A305
 • hur man demonterar en Compaq Presario M2000
 • hur att fylla HP 57 bläckpatroner
 • hur man kopierar och installera cd-skivor för Mac
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur du ändrar bläckpatroner på en HP C4480
 • Felsökning en HP f4185 skrivare