Dator > hur att börja bygga en dator

 • hur att börja bygga en dator


 • Köpa ett färdigt dator är förvisso enklare än att bygga din egen, men många datorer ägare väljer att bygga sin rigg från grunden. Även om det finns både fördelar och nackdelar med att bygga en dator i hemmet, kräver arbetet med att bygga en dator inget mer än lite tekniskt kunnande, vissa delar uppfyller kraven och förmåga att följa enkla instruktioner. När byggmästaren har allt som behövs för att börja bygga datorn, sätta ihop det ofta så enkelt som att knäppa delarna på plats.

  Du behöver:
  Chassi (fall)
  . Strömförsörjning.
  Moderkort.
  CPU (processor).
  Minne.
  Hårddisk.
  Grafikkortet.
  Ljudkort.
  Modem.
  DVD-enhet.
  Monitor.
  Tangentbord.
  Mus.
  Skruvmejsel.


  1.
  Se delar följs genom att köpa delar med liknande stift eller siffror uttaget. Plintnummer avgöra kompatibiliteten mellan moderkort, processorer och minne. Socket nummer ändras ofta och bestämma delar "kompatibilitet. Medan högre PIN nummer innebär högre processorhastighet, gör påverkar uttaget siffrorna inte systemets prestanda.
  2.
  köpa ett chassi och nätaggregat. Ett bra chassi är yteffektiva, robust plast eller aluminium, och har tillräckligt med utrymme inuti och luftflöde. Ett bra nätaggregat är 550 watt eller mer.
  3.
  Samla ihop alla delarna och kontrollera för fel. Broken och flisas delar, böjda eller saknas stift och saknade kablar är alla fel. Datordelar är individuellt av garantin och kan utbytas.
  4.
  Lägg chassit på en stabil, plan yta och ta bort sidostycket. De flesta sidorna hålls på med små skruvar, men vissa, som chassiet säljs av Alienware, är magnetiska.
  5.
  Lägg moderkortet i chassit, radas upp skruvhålen i moderkortet med de i chassit och förankra moderkortet till chassit med skruvar.

  6.
  in processorn i moderkortet processor socket. Uttaget är fyrkantig med många stift hål. Fäst kylflänsen till processorn chip och skruva eller klämma kylflänsen på plats. Applicera värmeledande pasta mellan processorn och kylflänsen för extra kylning.
  7.
  Installera systemet minne. Minnesplatser är långa smala springor med clips i varje ände. Line minnet upp med minneskortplatsen och applicera jämnt tryck för att knäppa den på plats.
  8.
  Sätt i grafikkortet till antingen PCI eller AGP-plats, beroende på grafikkort: s kontakter . PCI och AGP platser är långa smala springor, ofta med ett klipp på ena änden, ligger flera inches under processorsocket.
  9.
  Skjut hårddisken i ärendet och säkra att monteringsfästena med små skruvar. Fäst SATA band och strömkablar från nätaggregatet till hårddisken.
  10.
  Ta ut DVD-enheten facket är snap-on täcker, sätt in DVD-enheten i ärendet och fäst den på fästet med små skruvar. Anslut DVD-enhet i moderkortet med SATA band och kraftkablar.
  11.
  Anslut systemet in och slå på den. Systemet bör starta, förutsatt att alla de delar är korrekt installerade.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man återställer bläcknivån i en hp21

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en bildskärm till en gateway laptop
 • hur man installerar SoundMAX drivrutiner på en Lenovo T61
 • hur man installerar en Lexmark 8300
 • hur du installerar en RAM uppgradering i en Dell Latitude D531 laptop
 • vad är roten till ett USB-minne?
 • hur man demonterar en Compaq Presario M2000
 • hur du ändrar inställningar från en inbyggd musmatta till en trådlös fjärrkontroll mus
 • hur man kan förbättra prestanda och hastighet av en PC
 • hur man byter minne i en Toshiba laptop
 • hur du uppgraderar bärbara bios