Dator > Toshiba Satellite A205 styrplattan fungerar inte

 • Toshiba Satellite A205 styrplattan fungerar inte


 • Toshiba A205 har en styrplatta som normalt känsliga för både beröring och knacka. Om du upptäcker att din plötsligt inte svarar alls, finns det några saker som kan vara fel. Det mest sannolika scenariot är att touchpaden helt enkelt har avaktiverats, troligtvis genom en olyckshändelse tangentkombination. Det är enkelt att fixa, men om det inte fungerar, kan du behöva gräva djupare för att se till att föraren pekplattan (den programvara som styr hårdvaran) fungerar

  Du behöver:.
  CD Installation av drivrutin .


  1.
  Tryck på "FN" knappen i det nedre vänstra hörnet av din bärbara dator och tryck sedan på "F9-tangenten tillsammans med den. Släpp båda knapparna. Testa din pekplattan. Om det var inaktiverat, blir det nu återaktiveras. Tryck på "FN" och "F9" tillsammans när du vill stänga av pekplattan på eller av.
  2.
  Anslut en extern (USB) mus till din bärbara dator om pekplattan fortfarande fungerar inte. Följ alla anvisningarna på skärmen för att ställa in musens programvara genom att använda pil och "Tab" för att flytta mellan alternativen och de "Enter" för att klicka tills musen fungerar.
  3.
  Klicka på "Start" när din extern mus fungerar, välj "Kontrollpanelen" (du måste välja "Settings" först i Windows XP) och klicka på "Mus. " Om du använder nyare versioner av Windows kan du behöva klicka på "Kategori" i det övre högra hörnet av fönstret Kontrollpanelen och välj sedan "Stora ikoner" eller "Små ikoner" för att se alla alternativ på Kontrollpanelen.

  4.
  Välj fliken "Maskinvara" på musen dialogrutan och se om det står föraren fungerar. Om så är själva hårdvaran troligen fel, och du kommer att behöva ta den bärbara datorn till en licensierad reparatör. Om föraren inte fungerar, måste du kanske hämta en ny.
  5.
  Starta webbläsaren, t. ex. Internet Explorer, Firefox eller Safari och bärbara datorer besök. toshiba. com. Klicka på "Support".
  6.
  Typ "A205 pekplatta" i sökrutan, klicka sedan på "Synaptics Touchpad-drivrutin. "
  7.

  Klicka på den röda "Download Now" knappen, följ sedan anvisningarna på skärmen för att hämta och installera drivrutinen filen. Testa din pekplattan när föraren är helt installerad. Du kan behöva växla styrplattan om hur du använder "FN" och "F9" tangentkombinationen efter installationen av drivrutinen.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man justerar ljusstyrkan på en Toshiba Satellite A305

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Microsoft Wireless 4000 tangentbord
 • vad är ett Ethernet nätverkskort?
 • Vad är funktionen av ett ergonomiskt tangentbord?
 • definition av orden handdatorn
 • hur du tar bort fronten från en Dell Dimension 3000
 • hur du installerar minne på en Dell B130
 • hur du tar bort DVD-skivor på en Samsung
 • hur man kan förbättra prestanda och hastighet av en PC
 • hur man ansluter en PS1 controller till PC
 • hur du tar bort BIOS-lösenord från en Toshiba laptop