Dator > hur man kan spara laptop batteri

 • hur man kan spara laptop batteri


 • Perfekt med en bärbar dator är dess portabilitet. Arbetar med projekt eller surfa var du än är har sina fördelar, men om din bärbara dator inte är ansluten till ett eluttag, kommer batteriet bli utmattad snabbt. Även när du inte aktivt använder en bärbar dator och har stängt den bärbara datorn ner, vissa processer fortfarande minskar batteriets livslängd. Lyckligtvis kan du ta flera steg för att bibehålla batteriets
  1
  Koppla bort all kringutrustning när de eller hur. . T används. Även när du inte aktivt använder en extern enhet som ett USB-minne, är enheten fortfarande använder batteri. Kringutrustning inkluderar CD-och DVD-skivor in i CD-eller DVD-ROM-enhet, externa hårddiskar, mp3-spelare, digitalkameror och någon enhet som inte är en del av själva datorn.
  2.

  Begränsa antalet program som körs i bakgrunden. Ju fler program som är aktivt, desto mer dränera de har på batteriet. Alla program som inte används, t. ex. en öppen webbläsare, bör stängas ner. Också multimedia aktiviteter såsom spel och tittar på en DVD förbrukar mer batteri än enkel ordbehandling.
  3.
  Dim den bärbara skärmen. Den ljusare skärmen är, desto mer ström det använder. Försök att tona skärmen så mycket du kan bära det, men se till att skärmen inte är så knappt lyser att det orsakar ansträngda ögon.
  4.
  Defragmentera hårddisken regelbundet basis. Detta kommer att hjälpa datorn att bearbeta information snabbare och snabbare det bearbetar information, desto mindre tömmer batteriet. Lägga RAM till den bärbara datorn kommer också att bidra till snabbare bearbetning och sparar batterikapacitet.
  5.
  Hibernate den bärbara datorn i stället sätta den i vänteläge. Standby är ett energisparande alternativ, men det gör faktiskt inte stänga ner systemet, som gör den bärbara datorn att fortsätta att dränera batteriet. Den viloläge sparas de aktuella inställningarna och helt stänga ner systemet, som kommer att ha en mindre påverkan på batteriet.
  6.
  Rengör batteriets kontakter att hålla överföringen från batteriet till datorn som verkar på maximal effektivitet. För att rengöra kontakterna, tar ut batteriet, och torka metallkontakterna en trasa fuktad med tvättsprit.
  7.
  Stäng Internetanslutningar. Även om den bärbara datorn är avstängd eller i viloläge, en Wi-Fi-anslutning som är aktiv kommer tömma batteriet. Koppla bort alla Internetanslutningar som för närvarande inte utnyttjas.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man ansluter en PC TV tuner till en TV

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en mac diskett till en dator
 • hur du infogar en micro sd
 • mina högtalare kommer inte att fungera på min Labtec Pulse 385 st
 • Hur man testar ett batteri gateway anteckningsbok
 • Inaktivera en bärbar dator övervaka att använda en vanlig bildskärm
 • hur man byter en cyan patron
 • hur du uppgraderar bärbara bios
 • Felsökning av HP 952c
 • hur man installerar en samsung enad skrivardrivrutin
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless 4000 tangentbord