Dator > hur man installerar en SATA DVD-enhet till Windows XP

 • hur man installerar en SATA DVD-enhet till Windows XP


 • Installera en SATA DVD-enhet till en XP-baserad dator är en relativt enkel process. Den personliga datorn är i grunden ett fall med en ram på insidan för plug-in moduler. Installera en enhet är en fråga om att skjuta den i ett rack och fästa en skruv eller ett klipp. Windows XP förenklar processen genom att automatiskt erkänna ny maskinvara och lättanvända frågar efter installation

  Du behöver:. .
  SATA DVD-enhet med kabel
  PC-dator med Windows XP.
  Installations-CD.
  Computer Toolkit.

  Installation av frekvensomriktaren


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur kablar och nätsladden. Lossa skruvarna eller klipp på locket och ta av skyddet från datorn fallet. Hitta en ledig plats i enheten rack och ta bort plastskyddet framför att rack i fronten av lådan.
  2.
  Skjut SATA DVD-enhet i racket och dra åt monteringsskruvarna eller videoklipp.
  3.
  Hitta en oanvänd strömkabeln från vägguttaget och koppla in den på baksidan av DVD-enheten. Anslut den röda SATA datakabeln på baksidan av enheten i de uppgifter som plug-in.
  4.
  Fäst den andra änden av den röda SATA datakabeln till SATA-anslutning på datorns moderkort. Om ditt moderkort inte har en SATA-anslutning, så du måste installera ett SATA-controller-kort. Du kan behöva köpa separat eller så kan förses med din disk.
  5.
  Installera regulatorn kort, om du behöver en, genom att ansluta den till en PCI-Express-kortplats på baksidan av målet. Ta bort skyddet metall facket och sätt i kortet på plats. Skruva framsidan av kortet till toppen av kortet rack på baksidan av målet. Anslut den andra änden av den röda SATA datakabeln i uppgifter plug-in på handkontrollen kortet.
  6.
  Kontrollera alla angränsande anslutningar så att du inte har stötte något lös. Stäng datorns hölje och koppla in alla kablar och nätsladden.
  7.
  Starta upp datorn. Vid uppstart är klar öppnar "Den här datorn" mappen och leta efter en ikon för den nya enheten. Om det inte finns, kan du behöva starta om och följa datorns förfarande för att öppna CMOS. Från CMOS-fönstret, kontrollera inställningarna för dina enheter och se till att inställningarna för den nya enheten är aktiverade. Starta om datorn.
  8.
  Windows XP kommer automatiskt ställa in enheten att använda digitala CD-uppspelning. Hitta enhetsikonen i "My Computer" igen för att försäkra att programvaran ser enheten. I "Den här datorn"-fönstret, gå till "Hardware", öppna sedan "Enhetshanteraren" och leta efter den nya enheten ikon.
  9.
  Installera frekvensomriktaren programvaran genom att sätta in CD-skivan som följde med den. Om den inte startar av sig själv, öppna enheten i "Explorer" och klicka på "setup". Installera alla drivrutiner, DVD-spelare eller, om enheten är en "brännare" drive, cd /dvd brännare programvara.

  Tips och varningar


 • Om du har en ny dator som är fortfarande under garantiperioden, kontrollera din dokumentation. Öppna höljet kan upphäva tillverkarens garanti. Om du vill behålla garantin i praktiken, då måste du anlita en godkänd reparatör att göra jobbet.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man fixar en handikappad tangentbord mus

Relaterade artiklar


 • hur man gör en minnesuppgradering på en Dell-dator
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur du ändrar bläckpatroner för HP 5510
 • hur man kan stoppa en minnessticka från att köra
 • hur man installerar en samsung enad skrivardrivrutin
 • hur du ställer in en stationär dator
 • Inaktivera reportern äpple problemet
 • hur man öppnar fallet på en Macintosh G4 torn
 • hur du ansluter en skrivare till en USB-port
 • hur du återvinner bläckpatroner Brother