Dator > hur man installerar en CMOS-batteri i en Dell Inspiron 4000

 • hur man installerar en CMOS-batteri i en Dell Inspiron 4000


 • Dell Inspiron 4000 bärbar dator använder en liten sekundär batteri-eller CMOS-batteriet-utöver de större primära batteriet. CMOS batteri behåller datorns inställningar, exempelvis system dag, när det primära batteriet tas ur eller laddas ur. Om du upptäcker att du måste skriva in vissa uppgifter efter byte det primära batteriet för en ny en, är den troligaste orsaken till att CMOS-batteriet inte längre har en avgift. Ersätt denna med en off-the-shelf delen att lösa problemet.

  Du behöver:
  platt skruvmejsel
  . Phillips-skruvmejsel.
  Dell Inspiron 4000 reservbatteri (delnummer 923CP).


  1.
  Stäng av Inspiron 4000 och ta bort det primära batteriet tillsammans med alla anslutna kablar. Ta med datorn till en platt arbetsyta och placera den med skärmen nedåt.
  2.
  Ta bort den inre Phillips-skruv som håller hårddisken till Inspiron 4000 och skjut hårddiskhållaren ur datorn.
  3.
  Placera en platt skruvmejsel under båda de två små skruvarna längs sidan av den lilla rektangulära locket på undersidan av Inspiron 4000 och bänd upp att koppla bort dem.
  4.
  Använd kryssmejsel att ta bort den tredje skruven från centrum av den rektangulära luckan. Den tredje skruven har en ikon av bokstaven "K" i närheten med en cirkel runt den. Ta bort locket från Inspiron 4000 efter att ta bort tredje skruven. Detta avslöjar facket minnesuppgradering för Inspiron 4000. Bredvid de två minnesmoduler bör du se en lång turkos objekt. Detta är CMOS-batteriet.
  5.
  Använd din nagel för att ta bort CMOS-batteriet kabeln från moderkortet i Inspiron 4000. Observera att du måste ta bort kabeln genom den vita plasten kontakten på slutet. Dra inte i sladden, som du kan lämna kontakten i uttaget.
  6.
  Lyft CMOS-batteriet bort från sin skumbaksida. Oroa dig inte om tårarna skumbaksida, ersättande CMOS-batteriet innehåller ett nytt underlag. Om något skummaterial kvar i batterifacket, ta bort den med fingrarna.
  7.
  Ta bort skyddspapperet från ersättning CMOS-batteriet och sätta den i samma läge en gång ockuperat av den ursprungliga batteri.
  8.
  Anslut ersättning CMOS-batteriet till logikkortet.
  9.
  tillbaka locket på undersidan av Inspiron 4000. Skjut de två skruvarna på sidan av locket nere, och ersätta centrum Phillips-skruv.
  10.
  Skjut hårddisken transportören tillbaka i Inspiron 4000 och tillbaka skruven.
  11.
  tillbaka batteriet och all kringutrustning och kablar som togs bort i början av förfarandet.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man installerar en Logitech tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar RAM på en bärbar dator
 • för-och nackdelar med Smartcard-teknik
 • hur man byter en cyan patron
 • hur man tillbaka en laptop till hk för reparationer
 • Felsökning av en HP Deskjet 990cse skrivare
 • baggen specifikationerna för en Dell Inspiron 2200
 • Information om Compaq Presario 1275
 • hur du installerar minne i Dell Latitude 620
 • hur du tar bort BIOS-lösenord från en Toshiba laptop
 • definition av orden handdatorn